Voitto suomalaiselle lasitaiteelle: Alma Jantuselle Postin taidepalkinto

Posti Oy on myöntänyt vuoden 2021 postimerkkitaidetta edistävän palkinnon nuutajärveläiselle lasitaiteilija Alma Jantuselle, joka tunnetaan iloisen värikkäistä lasiteoksistaan.

Voitto suomalaiselle lasitaiteelle: Alma Jantuselle Postin taidepalkinto | Uutiset | Kotiseutulainen

Postin taidepalkintoon kuuluu 10 000 euron arvoinen rahapalkinto ja postimerkkijulkaisu taiteilijan töistä. Alma Jantusen kädenjälkeä nähdään kahdessa postimerkissä ensi syyskuussa. 

Alma Jantunen sanoo tekevänsä lasiveistoksia, jotka saavat muotonsa elävistä olennoista, kasveista tai vaikka lumipallosta. 

– Teosten ideat ja muodot lähtevät usein liikkeelle hetkellisistä mielikuvista ja tunnelmista, jotka kirjaan jatkoa varten muistiin.

Alma Jantunen asuu ja työskentelee Nuutajärven Lasikylässä, jossa toimii useita taide- ja käyttölasin tekijöitä. Jantunen perusti vuonna 1999 Johannes Rantasalon kanssa oman lasistudion, Lasisirkuksen, joka on erikoistunut taidelasin valmistukseen. 

Uniikkilasin arvostus on Jantusen mukaan selvästi nousussa. 

− Olen tyytyväinen, kun ihmiset saavat herätyksen ja alkavat kerätä sellaista lasia, josta tykkäävät. Minusta on hienoa, jos oma lasiteokseni tulee asiakkaalle kotiin sellaiselle paikalle, missä se on aidosti läsnä elämässä.

Aiheeseen liittyviä juttuja