Kylälle asumaan -illat kutsuvat tutustumaan

Kylälle asumaan -illat tuovat verkon välityksellä kylien elämän ja asumismahdollisuudet maallemuutosta kiinnostuneiden luokse. Tutustumisiltojen aikana 3-4 kylää samalta maantieteelliseltä alueelta esittelee yleisölle kotikyläänsä omin sanoin, kuvin ja videoin. Kylän asukkaat ja aktiivit kertovat, millainen paikka heidän kotikylänsä on asua ja elää sekä esittelevät kylän tunnelmaa ja syitä, jotka saavat heidät viihtymään kylällä.

Illat järjestetään yhteistyössä maakunnallisten kyläyhdistysten kyläasiamiesten kanssa. Kanta-Hämeen illan taustalla häärii Hämeen Kylät ry:n kyläasiamies Elina Leppänen.

– Maallemuuton edistäminen ja maaseutuasumisen kehittäminen ovat tänä vuonne nousseet kärkiteemoiksi Suomen Kylät ry:n toiminnassa. 

Kylälle asumaan –tutustumiskiertue alkoi 14.4. Lapista, jolloin esittelyvuorossa ovat Rovaniemellä sijaitseva 23 asukkaan Niesi, Kolarin ja Kittilän alueilla sijaitseva 350 asukkaan Ylläsjärvi sekä Sallassa sijaitseva Kursu.

Kylälle asumaan -ilta jalkautuu 28.4.  Kanta-Hämeeseen, jossa 28.4. puheenvuoron saavat kyläyhdistykset neljältä kylältä: Leppäkoski (Janakkala), Liesjärvi (Tammela), Läyliäinen (Loppi) sekä Ypäjänkylä (Ypäjä).

– Kanta-Hämeen illassa on hieno kattaus ihan erilaisia kyliä. Liesjärvi on pieni kylä kansallispuiston kupeessa ja siellä on jopa vuokra-asuntoja, esimerkiksi kylätalolla. Leppäkoskella ja Läyliäisillä on mukavat kyläkoulut ja edullisia kunnan tontteja. Ypäjänkylä on puolestaan avaraa joki- ja peltomaisemaa sekä hevosia, tiivistää kyläasiamies Elina Leppänen.

Kylälle asumaan -illassa kyläläiset itse kertovat, mikä saa heidät viihtymään kotikylällään.  

Kylälle asumaan -illat järjestetään verkossa ja niihin voi ilmoittautua Suomen Kylien verkkosivuilla suomenkylat.fi

Aiheeseen liittyviä juttuja