60-luvun nostalgiaa Forssan teatterissa

Kaksikymmentä vuotta sitten Marja-äidin aikoinaan siskolleen Annaliisalle lähettämä postikortti innoitti Miia Nuutilaa kirjoittamaan Mia Pätsin ja Saara Hedlundin kanssa musiikkinäytelmän Muistojen postikortti. Kortista välittyi naiivius, ilo ja elämisen vimma. Näytelmä on nyt nähtävissä Miia Nuutilan ohjaamana Forssan teatterissa aina 30.4.2022 asti ja kaksi esitystä on jo loppuunmyyty.

60-luvun nostalgiaa Forssan teatterissa | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Kaksikymmentä vuotta sitten Marja-äidin aikoinaan siskolleen Annaliisalle lähettämä postikortti innoitti Miia Nuutilaa kirjoittamaan Mia Pätsin ja Saara Hedlundin kanssa musiikkinäytelmän Muistojen postikortti. Kortista välittyi naiivius, ilo ja elämisen vimma. Näytelmä on nyt nähtävissä Miia Nuutilan ohjaamana Forssan teatterissa aina 30.4.2022 asti ja kaksi esitystä on jo loppuunmyyty.

Näytelmän tarina on fiktiivinen, mutta aidon 60-luvun hengen: opiskelun, työn, arjen, muodin, musiikin ja puhetyylin luomiseksi käsikirjoittajat ovat haastatelleet tekstiin pohjatyönä äitejä ja tätejään. Katsoja levähtää hetkeksi nostalgiaan. Draama, ilo, nauru ja hauskuus vievät livebändin, sisarusten Pumpun ja Oilin sekä opiskelijakaveri Ritvan elämään Helsinkiin vuonna 1968.

Miia Nuutilan kuvaillessa näytelmän käsikirjoittamista, hän toteaa:

− Mielikuvissani sisarukset ovat maalta kuten Forssan seudulta tai Loimaalta kuten äitini Marja. Ja Ritva on Oulusta.Näytelmässä vilahtaa ajan hengen mukaisesti Finlayson, Twiggy ja Beatles.

Näyttelijät roolinsa mukaisia

Ohjaajana Miia Nuutila on tyytyväinen: harjoittelu aloitettiin hyvissä ajoin, näyttelijöiksi saatiin rooleihinsa sopivat hyvät laulavat näyttelijät ja livebändissä on keikkailevia muusikoita. Miia Nuutilan puoliso Antti Paavilainen teki musiikin sovitukset, harjoitutti laulut näyttelijöille ja musiikkikappaleet livebändille.

Emmi Sunqvist eli Pumppu on ensikertaa lavalla, mutta sitä ei ikinä uskoisi. Hän on luonnonlahjakkuus ja todella monipuolinen eläytyjä ja laulaja, Mia Nuutila kertoo. 

Ida Viljanen eli Ritva on konkari Forssan teatterissa.

 − Hän on loistava komedienne ja laulaja. Yleisö suorastaan riehaantui  ensi-illassa Idan revitellessä oikein kunnolla.  Milla Lepänkoski eli Oili on myös tehnyt lukemattomia hienoja rooleja Forssan teatterissa ja on vahva ja luotettava näyttelijä jolla on laaja skaala ja laulunlahja. Nämä kaikki naiset ovat ylittäneet odotukseni ja olen heistä todella ylpeä. 

Ja livebändi on kertakaikkiaan upea ja taitava ja luo näytelmälle aidon 60-luvun hengen. 

Lisäksi Miia Nuutila ihailee, kuinka ammattimaista harrastajateatterin toiminta on. Hän on itse ollut lukioaikoinaan kolme vuotta mukana Forssan teatterin toiminnassa.

Tarina joka kulkee

Näytelmässä nostalgian ja vimman lisäksi on hyvä ajan hengen mukainen lavastus, puvustus ja musiikki. 

− Tuli hyvä. Tässä maailma tilassa on hyvä tuottaa iloa ja saada ajatukset välillä muualle. Saatatte jopa yllättyä, Miia Nuutila kommentoi lopputulosta ja ensi-iltaa.

Ensi-ilta meni loistavasti. Yleisö eli mukana voimakkaasti; nauroi, liikuttui ja jammaili musiikin tahtiin. 

− Tunnelma oli nostalginen ja heti tuli sponttaaneja kehuja. Olen varma että lipunmyynti käy nyt vilkkaana. Tervetuloa katsomaan.

Teksti: Minna Al-Taeshi

Aiheeseen liittyviä juttuja