Galleria Moletissa Ruusutarha

Näyttely Ruusutarha kutsuu kulkemaan matkan ihmisvilinän keskeltä hiljaisuuteen, pellon laitaan. Näyttelyn maalaukset ovat syntyneet oman sukuni vanhojen valokuvien pohjalta, sekä valokuvin ja luonnoksin taltioimistani hetkistä. Olen istunut luonnoskirja kädessä, niin Ranskan Lyonin ruuhkassa, kuin kotikulmilla avaraa maisemaa katsellen.

Galleria Moletissa Ruusutarha | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Ruusutarha on kuvaus elämän kauneudesta ja haavoittuvuudesta. Se muistuttaa huumaantumaan pienistä onnen tunteista, ja piilevistä piikeistä huolimatta kulkemaan rohkeasti eteenpäin. Emme ole vain ulommainen kehys, vaan tarinamme on ainutkertainen ja monimutkikas.  

Maalaukset leikittelevät materian olemuksella ja venyttävät perinteisen maalauksen käsitettä. Teokset levittäytyvät Galleria Moletin lisäksi myös muualle Forssan museon tiloihin. 

Leikkaan pienen siveltimen oikeaan muotoon ja maalaan raita kerrallaan kerroksia päällekkäin. Näin uusi kuva alkaa hahmottua. 

Kudelma ei ole täydellinen, se on elettyä elämää siinä hetkessä, kun rivit muuttuvat kokonaisuudeksi ja ajatus maalaukseksi. Tiiviistä rihmastosta voi erottaa siveltimen liikkeen kankaalla, pieniä hiuksenhienoja väriliukumia, maalikuteita. Pinnan alta voi löytää äänen ja tuoksun. 

Galleria Moletissa Ruusutarha | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Ruusutarha Galleria Moletissa 3.8.-22.8.2021.

Forssan museon Galleria Moletti, Wahreninkatu 12, Forssa, Avoinna ti-pe 10-16 ja la-su 12-16. 

Jenni Kalsola on valmistunut Kankaanpään Taidekoulusta kuvataitelijaksi ja Taideteollisesta korkeakoulusta Taiteen maisteriksi. Hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyitä, ja hän on osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin. Kalsolan teoksia on ollut esillä mm. Helsingin Taidehallissa, Forssan museossa sekä Hämeenlinnan, Lahden, Riihimäen ja Varkauden taidemuseoissa.  

Työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Aiheeseen liittyviä juttuja