Irvisko julkaisee Katkon jälkeen -EP:n vinyylinä ja verkossa

Vuonna 2016 perustettu forssalainen punk-yhtye Irvisko julkaisi uuden EP:nsä Katkon jälkeen 1.3.2021 Spotifyssa ja Tidal-suoratoistopalvelussa. Myöhemmin maaliskuussa EP tulee myyntiin myös 7” vinyylinä.

Irvisko julkaisee Katkon jälkeen -EP:n vinyylinä ja verkossa | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Irvisko treenikämppänsä pihalla Forssan Työväentalolla. Kuva: Janne Vuorenmaa.

– Vinyyli- ja suoratoistojulkaisu suunniteltiin alunperin tehtäväksi samanaikaisesti, mutta pitkät  jonot vinyylipainoissa pääsivät yllättämään, kertoo yhtyeen solisti Samu Tuominen.

Katkon jälkeen äänitettiin Lappeenrannassa Astia-studiolla lokakuussa 2020 täysin analogisesti. Yhden studiopäivän aikana levy äänitettiin, miksattiin ja masteroitiin valmiiksi kelanauhalle studioisäntä Anssi Kipon toimesta. Levyllä ei ole käytetty lainkaan rumpusämplejä, editointia tai autotunea.

– Tarkoituksena oli saada välittymään levylle aito live-energia, joka on alusta asti ollut kaiken perusta. Tämä tavoite saavutettiin studio-olosuhteissa mielestämme täydellisesti, kehuu Tuominen.

– Vinyylipainoksessa analoginen tallennemuoto pääsee todella oikeuksiinsa, koska sitä ei missään vaiheessa ole käännetty digitaaliseksi. 

Kaikki kappaleet ovat bändin (Jone Rissanen; rummut, Anssi Pohjola; basso, Markku Perälä; kitara, Samu Tuominen; laulu) omaa käsialaa.

– Olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. Osa biiseistä heräsi studiossa uuteen eloon ja kokonaisuudesta tuli ehyt, ja levyn teema sopii hyvin nimen alle.

Viisi raitaa sisältävä EP on saanut tuoreeltaan lämpimän vastaanoton. Kyselyitä vinyylin perään onkin tullut jo paljon. 

– 300 kappaleen painos saapuu postiin viikolla 11 – muutaman viikon myöhässä, mutta hyvää kannattaa odottaa.

www.facebook.com/Irvisko 

Katkon jälkeen Spotifyssa ja Tidalissa.

Lue lisää Irviskon studiopäivästä Astia-studion sivuilla astiastudio.fi

Aiheeseen liittyviä juttuja