Mikä on elämän tarkoitus?

Suurta teemaa pohditaan Forssan Teatterissa syksyllä 2024, kun musiikkinäytelmä Kutsumattomia vieraita saa ensi-iltansa 19.10.

Reko Lundàn. Kuva: Yle Elävä arkisto.

Reko Lundán tunnetaan ehkä 2000-luvun taitteen tarkkanäköisimpänä kotimaisena näytelmäkirjailijana, jonka käsikirjoituksissa suuria aiheita käsitellään oivaltavalla ja yllättävällä tavalla. Forssan Teatterissa syksyllä 2024 ensi-iltansa saa Reko Lundánin käsikirjoittama Kutsumattomia vieraita, jonka ohjaa Kirsi Lindolm.

 Kutsumattomissa vieraissa yksi loppusyksyn päivä muuttaa seitsemän elämän suunnan. Kun ihminen joutuu kohtaamaan kärsimyksen ja elämän rajallisuuden, hän kysyy miksi. Harvalle riittää vastaukseksi pelkkä sattuma. Kutsumattomia vieraita on elämän tarkoitusta pohtiva musiikkinäytelmä, jonka tyylilaji on draama.

Kutsumattomia vieraita oli kolmas osa Lundánin hyvinvointivaltiotrilogiaa, jonka edelliset osat olivat Tarpeettomia ihmisiä sekä Ihmisiä hyvinvointivaltiossa. Maaliskuussa 2006 Kansallisteatterissa ensi-iltansa saanut Kutsumattomia vieraita jäi Lundánin viimeiseksi käsikirjoitukseksi, sillä hän menehtyi aivokasvaimeen lokakuussa 2006 vain 37-vuotiaana.

Kuva: Yle Elävä arkisto.

Aiheeseen liittyviä juttuja