Arkea ja juhlaa

Kevät etenee tänä vuonna hitain askelin, mutta kyllä se sieltä tulee.

Arkea ja juhlaa | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Kevät tuo kevään juhlat, vapun ja äitienpäivän. Näiden juhlapäivien erityispiirre on se, että oikeastaan ne koskettavat meitä jokaista. On hyvin, hyvin harvoja ihmisiä, jotka eivät eläissään ole työtä tehneet – vappu on kaikkien työtä tekevien ja tehneiden päivä. Jokainen meistä on myös äidistä syntynyt, joten sekin päivä koskee meitä kaikkia.  Toki näihinkin päiviin voi liittyä muitakin juhlan syitä, mutta pohjimmiltaan ne koskevat meitä kaikkia.

Se. miten juhlapäivät vietämme, onkin eri juttu. Siinä missä toiselle ne ovat vain menneiden muistojen päiviä, toisille ne sisältävät hyvinkin aktiivista toimintaa. Mutta yhteistä meille on sekin, että arjen ja pyhän erottaminen toisistaan tekee hyvää. Ei se tarvitse olla suurta, ei sen tarvitse edes näkyä muille, mutta pienikin asia voi piristää, katkaista pitkän arkipäivien putken. Nukkua pikkasen pidempään, syödä pikkasen paremmin. Tai nauttia vain siitä, ettei tarvitse mennä minnekään. Tai sitten juuri mennä, katsomaan ihmisiä, jos ei muuta. Jokainen löytää oman tapansa, jos vaan haluaa. 

Arkipäiviä on kaikilla elämässä enemmän, siksi juhlapäivä silloin tällöin tekee hyvää. Pienesti tai isosti ja omalla tavalla – josko se arki ei sitten niin uuvuttaisi, olisi hiukan enemmän energiaa ja mieltä tässä kaikessa.

Maire Soiluva
Päätoimittaja

Aiheeseen liittyviä juttuja