Seuraavissa vaaleissa ratkaistaan EU:n suunta, sinun tulevaisuutesi

Kesäkuun lähestyvät EU-vaalit ovat todella tärkeät vaalit, ja siksi tarvitsemme aiempaa enemmän äänioikeutettuja vaaliuurnille.

blue and yellow star flag

Olemme maailmassa monen ison muutoksen äärellä. Maailma muuttuu isojen ilmiöiden, kuten globalisaation, kaupungistumisen ja ikääntymisen paineessa. EU:ssa on 450 miljoonaa ihmistä, ja olemme vain pisara meressä verrattuna Aasian 5 miljardiin tai Afrikan 1,4 miljardiin ihmiseen. Sen vuoksi Euroopan unioni on yhteinen ratkaisu haasteisiimme.

Meidän on pakko laittaa viisaat päämme yhteen, jos haluamme pärjätä monimutkaistuvassa maailmassa ja edistää kokonaisturvallisuuttamme. Kokonaisturvallisuudesta huolta pitääksemme meidän täytyy puolustuskapasiteetista huolehtimisen lisäksi myös käyttää rahamme ihmisten ja luonnon hyvinvointiin ja priorisoida päätöksiä, jotka edistävät kestävää elämää, turvallista ja puhdasta ruokaa, lääkkeiden saatavuutta ja kaikkien ihmisryhmien hyvinvointia.

Usein, kun näemme edessämme pelkkiä vaikeuksia, unohdamme EU:n arvokkaat saavutukset. Olemme rakentaneet ainutlaatuiset sisämarkkinat, edistämme perusoikeuksia, tuemme oikeusvaltiokehitystä ja suojelemme luontoa.

Tarvitsemme Euroopan parlamenttiin yli puoluerajojen yhteistyöhön kykeneviä päättäjiä. EU-politiikassa ja maailmassa ylipäätään on edessä paljon haasteita, mutta sitähän varten politiikka on. Emme tarvitsisi politiikkaa, jos meillä ei olisi ongelmia ratkaistavana. Eivät toinen maailmansota tai 2000-luvun finanssikriisinkään olleet helppoja hetkiä, mutta otimme politiikassa itseämme niskasta kiinni ja ryhdyimme yhteistyössä etsimään ratkaisuja.

Haasteiden edessä ei pidä lannistua tai vain toitottaa, että meillä on nyt kurjempaa kuin koskaan. Siksi nyt on kriittinen hetki suunnata vaaliuurnille ja lähteä äänestämään rakentavan ja yhteistyökykyisen parlamentin puolesta. Voimme tehdä yhdessä EU:sta turvallisemman, inhimillisemmän ja kestävästi vauraamman. Valinta on meidän.

Sirpa Pietikäinen

Aiheeseen liittyviä juttuja