Euroopan unioni on rauhan unioni

Euroopan unioni perustettiin toisen maailmansodan savuaville raunioille.

blue and yellow flag on pole

EU on historian suurin eurooppalainen rauhanprojekti. Unioniin kuuluvilla mailla ei ole ollut näin pitkää keskinäisen rauhan aikaa koskaan. EU osoittaa, miten kansanvalta toimii, kansalaisia kohdellaan tasavertaisina ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan.

EU on pyrkinyt vaikuttamaan maailmanlaajuisiin ongelmiin, jotka johtavat mm. pakolaisuuteen ja maahanmuuttoon. Kriisien ratkaisua, ihmisoikeuksien toteutumista ja työntekijöiden oikeuksia tulee edistää kaikkialla ja kaikessa päätöksenteossa.

Nyt suurin uhka liittyy suoraan äärioikeiston nousuun eri puolilla EU:ta. Populismi, suvaitsemattomuus ja  perusoikeuksien rajoittaminen lisääntyvät hälyttävästi. Äärioikeisto voi pysäyttää EU:ssa vuosikymmenien pitkäjänteisellä työllä saavutetun  hyvän kehityksen taloudessa, ihmisoikeuksissa, keskinäisessä solidaarisuudessa ja rauhan työssä. Epävakaa, riitainen ja hajanainen EU menettäisi valtansa vaikuttaa maailmanlaajuisesti demokratian, ihmisoikeuksien ja rauhan edistämisessä.

Suomen pitää saada europarlamenttiin aktiivisia ja verkostoitumiskykyisiä meppejä. Vain näin tulisi  Suomen ja rakentavan maailmanpoliittisen näkemyksen ääni kuulluksi.

Yksikin neuvottelukykyinen edustaja pystyy tekemään paljon. 9.6. käytävät europarlamenttivaalit ovat tärkeimmät vaalit EU:n historiassa. Rauhan ja ihmisoikeuksien asiaa ei saa pysäyttää.

Harri Pikkarainen
europarlamenttivaaliehdokas
Vasemmistoliitto

Aiheeseen liittyviä juttuja