Forssan Naiskuoro täyttää 80 vuotta – juhlakonsertti Ruusunpäivänä

Forssan Naiskuoro järjestää 80-vuotisjuhlakonsertin Forssan Työväentalolla lauantaina 4.5.2024 klo 15.00. Viidentoista euron ohjelman voi ostaa etukäteen kuorolaisilta tai ovelta ja Jokioisten Leipä tarjoaa tilaisuudessa kakkutarjoilun.

Forssan Naiskuoro täyttää 80 vuotta – juhlakonsertti Ruusunpäivänä | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Forssassa toimi aikoinaan Lottakuoro ja järjestön lakkauttamisen myötä sen toiminta päättyi. Lottakuoron jäsenet eivät kuitenkaan halunneet lopettaa laulamista vaan perustivat 7.11.1944 Forssan Naiskuoron.

– Laulaminen harrastuksena on mitä mainioin. Minulle se on irtiotto arjesta ja se vahvistaa keuhkoja ja parantaa hengitystekniikkaa. Puhumattakaan hyvistä ystävistä, joita vuosien aikana on kuorolaisista saanut, Forssan Naiskuoron puheenjohtaja Tuija Lietu toteaa.

Forssan Naiskuoron harjoitukset ovat ennen olleet Forssan Työväentalolla, nykyään ne ovat tiistai-iltaisin Kehräämöllä osana Wahren–opiston toimintaa.

– Minä olen ollut mukana toiminnassa vuodesta 1999 lähtien. Nuorempi lapseni aloitti tuolloin koulun ja minä ajattelin, että nyt äiti voi harrastaa kerran viikossa ja palata laulamisen pariin. Toimin kauan sihteerinä ja vuodesta 2021 lähtien puheenjohtajana, Tuija Lietu kertoo omaa tarinaansa kuorossa.

Tulevassa juhlakonsertissa on yllätyksiä tiedossa ja ohjelmassa on monipuolisesti lauluja renessansin aikakaudelta lähtien kevyempiin ja tuttuihin kansanlauluihin ja iskelmiin. Yhdessä konsertin laulusarjassa pianoa soittaa Minttu Siitonen.

Ammattitaitoinen kuoronjohtaja kuorolaisten ilona

Forssan Naiskuoroa on johtanut viimeisen 25 vuoden ajan Natalia Maltizova ja hän on koonnut yhteen juhlakonsertin ohjelman.

–  Natalia Maltizova on ammattitaitoinen kuoronjohtaja, hänellä on tarkka sävelkorva, hän on aina hyvällä tuulella ja en muista, että harjoituksia olisi juurikaan peruttu hänen sairastumisensa vuoksi. Kuoron toiminta on hänelle elämäntapa, kuten meille kuorolaisillekin, Tuija Lietu sanoo ja jatkaa.

– Forssan Naiskuoron toiminta ei ole vain laulamista, vaan teemme myös reissuja. Itselleni yksi parhaimmista muistoista on matka Ranskan Aix-Les-Bainsiin vuonna 2018. Osa kuorolaisista yöpyi matkalla paikallisen kuoron luona kotimajoituksissa ja näiltä matkoilta jää ystäviä ympäri maailman.

Forssan Naiskuoron puheenjohtaja Tuija Lietu toivottaa uudet harrastajat  mukaan toimintaan ja kaikki tervetulleiksi juhlakonserttiin.

Teksti: Minna Al-Taeshi

Kuva: Forssan Naiskuoro

Aiheeseen liittyviä juttuja