Hurrikaani Mestaruusliigan pudotuspeleihin ennakkosuosikkina

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarja paketoitiin viime viikonloppuna Hurrikaani-Loimaan komennossa.

Hurrikaani Mestaruusliigan pudotuspeleihin ennakkosuosikkina | Liikunta ja urheilu | Kotiseutulainen

Runkosarjan voitto on loimaalaisille viides, mutta edelleen seuralta puuttuu se himotuin- Suomen Mestaruus. Viidesti joukkue on seurannut finaalihäviäjänä Suomen Mestaruuden juhlintaa. Tähän murheelliseen historiaan pohjaten, Loimaalla haluttiin ennen kauden alkua muutosta. Joukkuetta rakennetiin ajatuksella, että Loimaalla pelataan keväällä pitkään pudotuspelejä. Ainakin nyt, seurajohdon strateginen linjaus ja valmennukselliset suuntaukset ovat osoittautumassa oikeaksi. 

Hurrikaani pelasi runkosarjassa 27 kierrosta, joista se hävisi vain viisi. Kertaakaan runkosarjassa se ei hävinnyt kahta peliä peräkkäin. Se kertoo tasosta, millä loimaalaiset operoivat liigasesongin läpi. 

Hurrikaanin vahvuus runkosarjassa oli ratkaisupelaajien laajuus ja vahva hyökkäyspeli. Monella joukkueella ottelut pelataan hakkurin kautta, mutta loimaalaiset ovat hyödyntäneet laajaa materiaalia monipuolisesti. Hakkuri Eetu Häyrinen on ollut vahva, mutta täsmäaseena on ollut Greg Petty, joka jo viime kaudella Akaa- Volleyssa osoitti olevansa tämän liigan kovin yleispelaaja. Häyrisen ja Pettyn takana riehuu nuoret miehet Nooa Marttila ja Miika Haapaniemi, jotka ovat viimeistään tällä kaudella nousseet liigaeliittiin. 

Tämän kauden Mestaruusliiga on ollut tasaisin vuosiin. Kun pudotuspelit ovat vasta alkamassa, Suomen Mestarin viittaa on sovitettu Hurrikaanin lisäksi Valepa Sastamalan, Savo Volleyn ja Akaa- Volleyn harteille. Jokaisella joukkueella on onnistuessaan mahdollisuudet mestaruuteen, mutta tästä eteenpäin myös henkisellä vahvuudella on merkitystä. Kokemus ei ole Hurrikaanin puolella, mutta kotikenttäetu ja laaja materiaali kylläkin. Sen lisäksi, valmennus antaa loimaalaisille etulyöntiaseman. Päävalmentaja Olli Kuoksa tunnetaan valmentajana, jonka pelitavassa torjunta- puolustuspelaaminen on varsin isossa roolissa. Ja erityisesti kevään mitalipeleissä se joukkue pärjää, jolla on nämä osa- alueet kunnossa.

Loimaa on tämän kauden elänyt lentopallokiimaa. Seura on rikkonut vanhan ennätyksen runkosarjan katsojamäärässä. Tällä kaudella joukkueen pelejä on Loimaan Liikuntahallissa käynyt keskimäärin yli 800 katsojaa. Se on kova lukema, kun ottaa huomioon paikkakunnan koon ja muun lajitarjonnan. Runkosarjan päätöskierroksen pelissä Akaa- Volleyta vastaan katsomossa oli lähes 1100 katsojaa. 

Jotta Loimaalla keväällä juhlittaan seurahistorian ensimmäistä mestaruutta, joukkueen on pystyttävä käsittelemään painetila oikealla tavalla. On selvää, että runkosarjan voittaja on kaikkien joukkueiden maalitauluna. Jokainen vastustaja haluaa pudottaa Hurrikaanin jatkosta. 

Puolivälierien ensimmäisellä kierroksella Hurrikaani saa vastaansa TUTO Volleyn. Tässä otteluparissa ei ole kuin yksi suosikki, ja kun ottelusarja alkaa, testataan Hurrikaanin henkistä lujuutta. 

Yksi asia on kuitenkin jo nyt varmaa, Loimaalla lentisbuumin nousee kevään edetessä. Kuka tietää, vaikka keväästä tulisi Hurrikaanin kevät.

Valtteri Arra

Aiheeseen liittyviä juttuja