Soili Mahlasen Tammela-aiheisia teoksia esillä Lounais-Hämeen pirtillä

Tammelalainen kuvataiteilija Soili Mahlanen on tuonut Tammelasta maalaamiaan teoksia esille Lounais-Hämeen Pirtille.

Soili Mahlasen Tammela-aiheisia teoksia esillä Lounais-Hämeen pirtillä | Taide | Kotiseutulainen

Soili Mahlanen on maalannut kotiseudun maisemia yli 40 vuotta. Hän ikuistaa teoksensa etupäässä öljyväreillä käyttäen palettiveitsi-tekniikkaa. Lisäksi näyttelyssä on muutamia pastellilla tehtyjä teoksia. 

Saaren kansanpuisto ja koko Tammela on taiteilijan mielestä inspiroivia maisemia pullollaan. Ei ole ihme, että Tammela on innostanut taiteilijoita kautta aikojen. Näyttelyssä on esillä useita Saaresta maalattuja teoksia sekä Liesjärven kansallispuistosta ja Torronsuon kansallispuistosta tehtyjä teoksia.

Taiteilijana Soili Mahlanen on romanttinen naturalisti/impressionisti. Teokset ovat tunteikkaan puhuttelevia ja katsoja pääsee teosten paikan tunnelmaan teoksia katsomalla. Moni tunteekin Soili Mahlasen maalaamien taulujen paikat. Ne ovat luonnossa liikkujille ja kansanpuistoissa kävijöille tuttuja. 

Soilin ominta aluetta onkin lounais-hämäläinen luonto ja ympärillä olevat elementit. Maa, vesi ja ilma ovat hänen työkalunsa ja niistä hän loihtii elämyksiä kävijöiden katsottavaksi. Osin teoksissa on mukana myös symboliikkaa.

Näyttely tuo esiin myös taiteilija Soili Mahlasen toimittaman ns. kyläkirjan Tammelan kylät taiteilijoiden silmin. Sitä myydään Lounais-Hämeen pirtillä Soili Mahlasen näyttelyn ajan.

Näyttely on avoinna ti-su klo 10- 18. Os. Portaantie 480, 31300 Tammela. 

Aiheeseen liittyviä juttuja