Oletko koskaan miettinyt?

Oletko koskaan miettinyt, kuinka nerokkaan tarkasti ihminen on rakentunut? Oletko koskaan pohtinut, mikä tuntemaamme maailmaa pitää kasassa?

Oletko koskaan miettinyt? | Hartaus | Kotiseutulainen

Maapallon pyörimisnopeus, sijainti ja koko ovat kaikki sopusoinnussa universumin kanssa. Järjestelmä on niin hiuksenhienon tarkka, että pienikin muutos siihen todennäköisesti romahduttaisi kaiken jollain aikataululla.

Me ihmiset etsimme elämälle tarkoitusta monista asioista. Monet ovat alkaneet etsiä vastauksia omiin kysymyksiinsä erilaisten kristinuskon ulkopuolisten suuntauksien opeista ja ajatuksista. Jeesus ei riitä meille. Meille ei riitä Raamatun lupaukset, muiden ihmisten todistus, rukousvastaukset tai se, että maapallo pyörii keskellä avaruutta, pitää sisällään elämää ja asiat toimivat kuten toimivat. Haluamme nähdä lisää konkreettisia asioita ja todisteita Jumalan olemassaolosta. Suorastaan janoamme lisää näyttöä.

Minä haluan uskoa, että Jeesus toimii tänäänkin ihmisten kautta, vaikuttaa maailmassa ja on antanut meille mahdollisuuden valita hyvän ja pahan välillä. Se, että maailmassa tapahtuu pahoja asioita, ei oikeastaan kerro siitä, että Jumalaa ei ole tai että hän olisi paha.

Jeesuksen voima piilee osaltaan siinä, ettemme voi täysin ymmärtää Häntä tai hänen tarkoitusperiään. Jos kuljemme laput silmillä, meiltä jää huomaamatta paljon hienoa ja kaunista. Paljon sellaista, jota ei voi selittää, mutta joka on välttämätöntä maailman toimimiseksi.

Jeesus haluaa herättää meissä uskon ja kutsuu meitä Taivaan kotiin. Hän ei kuitenkaan halua tehdä sitä väkisin. Virsikirjan synnintunnustus 706 antaa meille hienot sanat lähestyä Jeesusta yksinkertaisessa rukouksessa:

“Anna minulle pyhä armosi,
että minä niin kuin Pietari itkisin syntejäni,
niin kuin syntinen nainen sinua sydämestäni rakastaisin
ja ryövärin kanssa saisin katsella pyhiä kasvojasi
taivaassa iankaikkisesti.”

Tomi Hämäläinen

Aiheeseen liittyviä juttuja