Uuden kalastuslaiturin avajaistapahtumana Someron haukisäkä 2023 -kalastus-kilpailu

Someron Kirkkojärven rannalle asennettu Kohnamäen kalastuslaituri on otettu käyttöön. Laiturin virallisena avajaistapahtumana järjestetään 19.9.2023 kello 17–18.30 Someron haukisäkä 2023 -kalastuskilpailu. Osallistumispaikat jaetaan arvonnassa, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua.

Uuden kalastuslaiturin avajaistapahtumana Someron haukisäkä 2023 -kalastus-kilpailu | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Kahdeksan kilpailijan kisa käydään 19.9. uudella kalastuslaiturilla

Someron kaupunki kutsuu yhteensä kahdeksan kilpailijan joukkoon Paimionjokiyhdistyksen edustajan sekä kuusi muuta kilpailijaa, jotka arvotaan kaikkien osallistumisarvontaan ilmoittautuneiden joukosta. Someron kaupunkia kilpailussa edustaa kaupunginjohtaja Sami Suikkanen ja Paimionjokiyhdistystä yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, Kosken Tl. kunnanjohtaja Henri Partanen.

Kilpailun säännöt takaavat kaikille kilpailijoille lähes yhtä huonot mahdollisuudet kalan saamiseen, joskin arpaonni voi vaikuttaa tähänkin. Toisaalta kaikki selviävät pistesijoille, eli kahdeksan parhaan joukkoon.

Kalastuskilpailun säännöt ovat seuraavat:

  1. Lajina on heittokalastus Kohnamäen kalastuslaiturilta.
  2. Jokaisella kilpailijalla on 15 minuuttia kalastusaikaa ja samanaikaisesti laiturilla kalastaa kaksi kilpailijaa. Laituriparit ja vuorot arvotaan. Vuoron puolivälissä kilpailijat vaihtavat laiturilla puolia.
  3. Pisimmän hauen saanut kilpailija voittaa koko kilpailun. Kalastusajan puitteissa tartutettu kala on kelvollinen kilpailukala, eli sen saa rantauttaa mittausta varten tarvittaessa myös yliajalla.
  4. Mikäli haukia ei saada lainkaan, myös kuhat lasketaan kilpailukaloiksi. Tällöin pisimmän kuhan saanut voittaa.
  5. Tasatilanteessa voittaja arvotaan, kuten myös siinä tapauksessa, ettei yhtäkään kilpailukalaa saada.

Kohnamäen Kalastuslaituri on Someron kaupungin toteuttama ja kaikkien vapaassa käytössä oleva lähivirkistyspaikka. Paimionjokiyhdistys osallistuu laiturin rahoitukseen. Laiturilla edistetään Someron kaupungin tavoitteiden mukaisesti Paimionjoen virkistyskäyttöä.

Laiturin sijainti on Kyyräntieltä Härkälän kävelysillalle johtavan sorapintaisen ulkoilureitin varrella. Laiturin välittömässä läheisyydessä ei ole parkkipaikkoja, mutta autolla saapuva voi pysäköidä esimerkiksi Kyyräntien varteen. Kyyräntieltä ulkoilureittiä pitkin on matkaa laiturille noin 250 metriä.

Aiheeseen liittyviä juttuja