Kauneimmat joululaulut soivat sekä livenä että verkossa

Viime jouluna Kauneimpia Joululauluja laulettiin lähinnä kotisohvalla striimauksia katsellen. Miten käy tänä vuonna? Täyttyvätkö kirkot jälleen ääriään myöten Kauneimpien Joululaulujen laulajista?

Kauneimmat joululaulut soivat sekä livenä että verkossa | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Seurakunnat ovat kertoneet, että ne ovat varautuneet järjestämään paljon tilaisuuksia. Kaikki järjestäjät ottavat luonnollisesti mahdolliset rajoitukset ja terveysturvallisuuden huomioon. 

Suomen Lähetysseura on painattanut seurakuntia varten 750 000 lauluvihkoa. Vihosta löytyy 26 joululaulua – ne kaikkein perinteisimmät ja rakkaimmat, jotka saavat joulumielelle niin nuoret kuin vanhat. Mukana ovat tietysti viime vuoden Kauneimmat Joululaulut -äänestyksen voittajat, Vexi Salmen ja Kassu Halosen Sydämeeni joulun teenCarola Häggkvistin säveltämä ja Pia Perkiön suomeksi sanoittama Taivas sylissäni sekä Sakari Topeliuksen ja Otto Kotilaisen Varpunen jouluaamuna.

Tänäkin jouluna jokainen voi käydä Kauneimpien Joululaulujen verkkosivuilla äänestämässä omaa suosikkiaan ja vaikuttaa siihen, mitkä laulut tulevat ensi vuoden vihkoon.

Ensi vuosi on juhlavuosi, kun Kauneimpia Joululauluja lauletaan jo 50. kerran. Tapahtuma sai alkunsa vuonna 1973, kun kanttorit yhdessä Lähetysseuran kanssa halusivat kehittää hiljaiseen kolmanteen adventtisunnuntaihin tapahtuman, jossa myös kerättäisiin varoja lähetystyölle.

Nykyisin Kauneimmat Joululaulut on Suomen suurin musiikkitapahtuma ja suosituin laulupäivä on juuri kolmas adventti. Vuonna 2019 Kirkon tutkimuskeskuksen kyselyssä kolme viidestä suomalaisesta kertoi osallistuvansa Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksiin, ja Postin kyselyssä ne olivat joulun kolmanneksi paras asia ykkössijan jakaneiden yhdessäolon ja jouluruoan sekä toisen sijan saaneen joululoman jälkeen.

Lahjoitus maailman lapsille

Laulutilaisuuksissa kerätyt kolehtitulot Lähetysseura käyttää heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi yli 20 maassa. Niillä parannetaan muun muassa lasten ja äitien terveyttä, autetaan perheitä saamaan parempaa ravintoa ja puhdasta vettä sekä kehittämään toimeentulomahdollisuuksia. Lähetysseura tukee myös erityisesti vammaisten ja vähemmistöihin kuuluvien lasten koulutusta sekä oikeuksien toteutumista.

Kauneimpia Joululauluja lauletaan kirkkojen lisäksi vanhainkodeissa, ravintoloissa, kauppakeskuksissa, sairaaloissa ja monenlaisissa muissa paikoissa. Niitä kokoontuvat laulamaan myös ulkosuomalaiset eri puolilla maailmaa. Vuonna 2019 Kauneimmat Joululaulut alkoivat soida myös karaokena, ja tänäkin vuonna karaokelista on täydentynyt vihon uusilla lauluilla.

Kolmantena adventtina 12.12. klo 18 Lähetysseura myös lähettää YouTube-kanavallaan Koko Suomen Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuden, jossa Antti Vuoren Kauneimmat Joululaulut -orkesterin solistina laulaa Ylen Elämäni biisi -ohjelmasta ja monista muista televisio-ohjelmista tuttu Jepa Lambert. Mukana on myös tanssiryhmä Xaris Finland.

”Kauneimmat Joululaulut on matka jouluun.”

Kauneimmat Joululaulut bändisäestyksellä

ke 8.12. klo 18 Forssan kirkko

Tervetuloa laulamaan yhdessä Palava Pensas kuoron ja bändin kanssa. Tilaisuuden juontaa kuoron jäsen Hannele Lähteenkorva. Kanttorina Tiina-Maria.

ke 8.12. klo 18 Karkkilan kirkko

Mukana laulamassa pastori Helena Kesti-Helia ja kanttori Paula Huju. Yli 16-vuotiailta osallistujilta edellytetään koronapassia. 

Lasten kauneimmat joululaulut

ke 8.12. klo 18 Kaupunginkirkko, Loimaa

Tervetuloa laulamaan erityisesti lapsille suunnattuja joululauluja! 

Mukana soittamassa ja laulamassa on seurakunnan Musaviikarit. 

to 9.12. klo 13 Someron Katajakodissa 

to 9.12. klo 18 Joululauluja  Someron toimintakeskuksella 

la 11.12. klo 16 Loimaan keilahalli

Tervetuloa laulamaan yhdessä Kauneimpia joululauluja Loimaan Keilahallille lauantaina klo 16. Laulamista johdattelemassa Kaija Huhtanen ja Sari Jokela.

su 12.12. klo 18 Someron kirkko

su 12.12. klo 18 Forssan kirkko

su 12.12. klo 18 Jokioisten kirkko

su 12.12. klo 18 Tammelan kirkko

Tilaisuuden laulut valitaan Kauneimmat joululaulut 2021 -vihkosta. Tammelan kirkkokuoro esiintyy myös tilaisuudessa. Musiikissa lisäksi Hannut Mattila ja Mäkelä. 

su 12.12 klo 18 Humppilan kirkossa

su 12.12. klo 16 Ypäjän kirkko 

su 12.12. klo 14  Kauneimmat joululaulut -messu Karkkilan kirkko

Kolmantena adventtina messussa lauletaan kauneimpia joululauluja. Mertsi Saarela, Paula Huju, Roope Ruostela. Messuun voit osallistua myös suorana seurakunnan Facebook-sivulla.

su 12.12. klo 16 Kauneimmat joululaulut Karkkilan torilla Kokoontumisrajoitukset eivät koske ulkoilmatapahtumaa.

su 12.12. klo 18 Karkkilan kirkko

Laula kanssamme kauneimpia joululauluja kirkossa. Helena Kesti-Helia, Paula Huju. 

Yli 16-vuotiailta osallistujilta edellytetään koronapassia.

ti 14.12. klo 19 Alastaron kirkko

Mukana Tuomaslaulajat ja Alastaron messuryhmä.

ke 15.12. klo 18 Torron kappeli

Pursiontie 23

to 16.12. klo 18 Ypäjänkylän Myllykahvila

to 16.12. klo 13 Someron seniorikampus

la 18.12. klo 18 Metsämaan kirkko

la 18.12. klo 20 Jussin baari, Somero

su 19.12. klo 16 Mellilän kirkko

Mukana mm. Mellilän naisten lauluryhmä, laulua johdattelee Sari Jokela.

su 19.12. klo 19 Virttaan kirkko

Laulua johdattelee Sari Jokela.

Kanta-Loimaan Kauneimmat joululaulut
su 19.12. klo 18 Kanta-Loimaan kirkko

Mukana laulamassa Kanta-Loimaan kirkkokuoro sekä Päivänkakarat.

Lasten Kauneimmat joululaulut
su 19.12. klo 15 Somerniemen kirkko

Somerniemen kirkkokuoro.

ke 22.12. klo 19 Kauneimmat joululaulut Goes Pässi, Pub Pikkupässi

Tule laulamaan Kauneimpia joululauluja Pub Pikkupässiin! Osallistujilta edellytetään koronapassia.

Aiheeseen liittyviä juttuja