Ypäjän Musiikkiteatterissa vauhdikas Broadway-musikaalin Annie

Ypäjällä tartuttiin vauhdikkaaseen, hauskaan ja koskettavaan Annie-musikaaliin todella innokkaasti. Teoksen esittäminen vaatii lähes sadan henkilön työpanoksen.

Ypäjän Musiikkiteatterissa vauhdikas Broadway-musikaalin Annie | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Neljäkymmentä eri ikäistä harrastajanäyttelijää, yhdeksäntoista orkesterilaista ja väliaikapalveluidenhenkilöstö takaavat katsojien viihtyvyyden. Teoksen ohjaajana toimii näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja Heikki Mäkäräinen

Lauluja on harjoiteltu musiikinjohtaja Samuli Jokisen, laulutekniikkaa lauluvalmentaja Mekku Mutalan ja näyttäviä tanssinumeroita koreografi Kia Lehmuskosken ohjauksessa.Puvustuksesta vastaa Piritta Kämi-Conway, lavastuksesta Sampsa Jaakkola ja visuallisesta ilmeestä Samuli Timonen.

Mukaansa tempaava musiikki soi upeasti monen instrumentin yhteistyönä Samuli Jokisen luotsaamassa orkesterissa.  Lavalla kuullaan mm. klassikkokappaleet “It’s a HardKnock Life” ja “Tomorrow”.

Ahdingossa olevat vanhemmat jättävät orpokodin portaille pienen vauvan Annien, jolla on kaulassa medaljongin puolikas ja kirje, jossa vanhemmat lupaavat hakea tytön. 11-vuotiaan Annien roolissa Ypäjällä vuorottelevat Tuuli Kantola ja Silvia Ojala. Mona Timonen tekee herkullisen roolin orpokodin ilkeänä johtajana. Miljardööri Warbucks (Mikko Malin) ottaa vuosittain imagoa parantaakseen joulun viettoon yhden orpokotilapsen, yleensä pojan, mutta tällä kertaa sihteeri Grace Farrell (Lilian Pärni) valitsee tytön. Annien elämä muuttuu, mutta matkassa on monia mutkia. Näyttämöllä tavataan paljon lapsia, kaupunkilaisia, miljardöörin palvelijoita, Sandy-koira, presidentti, show-väkeä ja monia muita.

Esitykset välillä 10.6.-5.7. Kuvassa Annien roolissa vuorottelevat Tuuli Kantola (vas) ja Silvia Ojala. Kuva: Samuli Timonen.

Aiheeseen liittyviä juttuja