Mahdollisuuksien tori on Forssan torilla Kengurumeiningillä!

Lauantaina 2.9.2023 klo 10.00 – 14.00 Forssan torilla on Mahdollisuuksien tori. Mahdollisuuksien tori on Fingon koordinoima ilmaistapahtuma, joka tuo yhteen järjestöt, yrittäjät ja esiintyjät sekä vapaaehtoiset.

Mahdollisuuksien tori on Forssan torilla Kengurumeiningillä! | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Mahdollisuuksien toria järjestetään vuosittain Suomessa noin kahdellakymmenellä paikkakunnalla. Forssassa tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2016 lähtien, nyt tori järjestetään ensimmäisen kerran koronatauon jälkeen.

– Aluksi mietitytti, onko aikaa järjestää Forssaan jälleen kerran Mahdollisuuksien toria. Koronatauon jälkeen monia asia on vaatinut enemmän työtä, mutta tapahtumana tätä on hauska järjestää. Koronan lisäksi haasteena on ollut Fingon toimintaa uhanneet leikkaukset, Mahdollisuuksien toria vapaaehtoisena alusta asti mukana järjestämässä ollut Minna Al-Taeshi kertoo.

Tänä vuonna Mahdollisuuksien toria kuvastaa perinteinen suomalainen torimeininki. Tapahtuma on Forssan torilla elävöittämässä perinteistä toripäivää. Omalla teltalla tulevat esittelijät ja myyjät voivat varata paikan suoraan torivalvojalta kauppatori@forssa.fi kuten myös takakonttikirppikseen osallistuvat.

– Ohjelmassa on pyritty, että kaikille olisi jotakin. Lapsiperheille on esiintymässä Kengurumeininki ja aikuisille Aleksanteri Hakaniemi. Vorssalaista huumoria tapahtumaan tuovat Ville ja Harri juonnollaan ja rytmiä afrikkalaiset rummut, Minna Al-Taeshi kuvailee tapahtuman ohjelmaa.

Tapahtumapäivänä Forssassa on myös valokuvaaja Sami Mannerheimon Herkät ja viisaat  valokuvanäyttely, joka esittelee orpojen elefanttien elämää Nairobissa Keniassa. Yhdistyksistä mukana tapahtumassa ovat ainakin Hämeen Setlementti, SPR, Forssan Kulttuuri-Axel ja Fida International ry.

– Muutosta aikaisempaan on se, että perinteisten ruokahävikkiämpärin sijaan tapahtumassa arvotaan lahjakortteja ja kannustetaan ostamaan lähiruokaa. Toivottavasti vielä monet yhdistykset ja järjestöt innostuvat tulemaan mukaan esittelemään toimintaansa. Mahdollisuuksien torin yhteisteltassa on vielä tilaa. Telttaan voi varata paikan mahdollisuuksientoriforssa@gmail.com. Forssan tori on eläväinen kohtaamispaikka, nähdään siellä! Minna Al-Taeshi toivottaa.

Aiheeseen liittyviä juttuja