Syyskuussa Lopella jälleen suuri ulkoiluviikonloppu

Poronpolun Polkaisu poljetaan lauantaina 23.9. tutuilla Poronpolun reiteillä. Se on retkipyöräilyä, jossa ei ajeta kilpaa eikä oteta aikaa, vaan nautitaan luonnosta, yhdessä olosta ja toivottavasti kirpeästä syksyisestä säästä.

Syyskuussa Lopella jälleen suuri ulkoiluviikonloppu | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Lähtö tapahtuu Räyskälän Ilmailukeskuksesta kello 8-11. Punelian salmi ylitetään kapulalossi Vorsmanilla. Kapulalossi sulkeutuu lauantaina kello 16, jolloin myös tapahtuma päättyy. Saunomismahdollisuus Ilmailukeskuksen saunassa on pyöräilijöille lauantaina kello 13-17.30. Samalla voi pulahtaa myös Vääriän virkistävään veteen.

Pyöräilijöille on tarjolla eripituisia reittejä noin 10 kilometristä 55 kilometriin. Pyöräilyreitteihin sisältyy vaihtoehtona myös Melkuttimen kierto, patikkareiteistä poiketen. Reitin voi valita vapaasti itse mieltymyksensä sekä taitonsa mukaan. Matkan varrella on maksulliset huoltopisteet Melkuttimella, Marskin Majan salmessa ja Kalamajalla. Tarjottavia riittää suolaisista voileivistä makeisiin muurinpohjalettuihin.

Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen osoitteessa poronpolku.vilkas.shop. Mukaan mahtuu 600 ensiksi ilmoittautunutta.

Sunnuntaina 24.9. on sitten vuorossa kävelytapahtuma. Reittejä on viisi eripituista: 3, 11, 16, 22 ja 28 kilometriä. Upeimmat maastot ovat 22 ja 28 km:n reiteillä. Marskin Majan salmen ylitys kapulalossi Vorsmannilla tai soutuveneellä on järjestetty vain tapahtumapäivänä, ja se sisältyy tapahtuman osallistumismaksuun. Matkan varrella voi tutustua Suomen Marsalkka Mannerheimin metsästysmajaan, kenttävartioasema Sisuun sekä Pirunlinnan kalliomuodostelmiin. Kolmen kilometrin perhereitillä voi tutustua Kuikeloisen ja Kuunvalon retkeen sadun merkeissä. Ja löytyy sieltä vähän muutakin tekemistä etenkin lapsille.

Tapahtumakeskus sijaitsee Räyskälän ilmailukeskuksessa osoitteessa Räyskäläntie 311. Tapahtumakeskuksesta on ilmainen bussikuljetus reiteille ja takaisin. Reittien varrella on useita maksullisia huoltopisteitä. Tarjottavana on niin suolaisia kuin makeitakin vaihtoehtoja. Myös sunnuntaina on sauna lämpimänä ja Vääriä odottaa rohkeita uimareita.

Lisätietoja löydät Poronpolun kotisivuilta.

Tavataan Poronpolulla syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Aiheeseen liittyviä juttuja