Lue koiralle – Ilmari ja Verna auttavat lukemaan opettelevaa

Forssan kaupunginkirjastolla on mahdollista varata aika 15 min/asiakas ja lukea koiralle. Ilmari (7 v.) ja…

Lue koiralle - Ilmari ja Verna auttavat lukemaan opettelevaa | Oppiminen | Kotiseutulainen

Forssan kaupunginkirjastolla on mahdollista varata aika 15 min/asiakas ja lukea koiralle. Ilmari (7 v.) ja Verna ( 4 v.) eivät huomauta virheistä ja niillä ei ole kiire. Koirat ovat läsnä ja kuuntelevat.

Verna ja Ilmari ovat unkarilaisia paimenkoiria (pumi) ja yleensä ne paimentavat lampaita, nyt lukijoita. Koirat ovat suorittaneet Suomen Karva-Kavereiden soveltuvuuden arvioinnin ja aktiivisesti ottavat osaa erilaisiin koulutuksiin, mitä yhdistys tarjoaa.

Lukemaan oppimiseen auttaa harjoittelu ja ääneen lukeminen, osalle oppiminen on haasteellisempaa kuin toisille. Koiralle lukeminen rauhoittaa lukijaa ja eläimillä on terapeuttinen vaikutus lukukokemukseen.

Forssan kaupunginkirjastossa on mahdollista varata aika lauantaisin 9. syyskuuta, 11. marraskuuta ja 2. joulukuuta klo 10.00–12.00 välillä ja lukea koiralle kirjaston 2. kerroksessa kuunteluhuoneessa. Ajat varataan kirjaston infosta.

Koulujen ja päiväkotien on mahdollista varata aika, joko kirjastolle tai koululle, maanantaisin 4. syyskuuta, 2. lokakuuta ja 6. marraskuuta klo 10.00–14.00. Yksittäiset asiakkaat voivat myös varata aikoja maanantaille, jos Verna ja Ilmari eivät ole koululla tai päiväkodilla vierailulla.

Ilmari ja Verna ovat vilkkaita, energisiä, eloisia koiria ja ne rakastavat olla ihmisten kanssa.

Aiheeseen liittyviä juttuja