Bisons nousi sitkeydellään takaisin Korisliigaan

Koripallon Miesten 1. divisioona A päättyi tänä keväänä Bisons Loimaan juhliin. Koko kauden ajan kovaa henkistä kanttia osoittanut Biisonilauma nousi kevään aikana useasta sillasta aina liigaan asti.

Bisons nousi sitkeydellään takaisin Korisliigaan | Liikunta ja urheilu | Kotiseutulainen

Runkosarjassa 22 ottelusta 17 voittanut Bisons lähti kevääseen ennakkosuosikkina, mutta Loimaalla ei missään vaiheessa oltu takit auki. Divari-A oli tällä kaudella tasaisempi kuin pitkään aikaan, joka lisäsi mielenkiintoa kohti kevään pudotuspelejä. 

Heti puolivälierissä järvenpääläinen Raiders Basket laittoi Bisonsin koville. Paras kolmesta -menetelmällä pelatut puolivälierät menivät loimaalaisille lopulta lukemin 2-1, vaikka Raiders onnistui hakemaan ottelusarjan avauksesta Loimaalta voiton. Ottelusarjan ratkaisuksi nousi Bisonsin kollektiivinen joukkuepelaaminen, jossa pallo liikkui ja vapaista heittopaikoista palloa laitettiin koriin hyvällä prosentilla.

Välierissä Bisons oli jälleen selkä seinää vasten, tällä kertaa vielä syvemmällä kuin puolivälieräsarjassa. Kokeneen joukkueen omannut Torpan Pojat ottivat sarjassa jo 2-0 -johdon, kunnes Bisons lopulta heräsi kevääseen. Viimeiset kolme ottelua menivät loimaalaisille keskimäärin 34 pisteen marginaalilla, eikä paremmuudesta jäänyt lopulta epäselvyyttä.

Finaaleissa Bisons ei enää antanut vastustajalleen etumatkaa, vaan hoiti ottelusarjan Jyväskylä Basketball Academya vastaan lopulta otteluvoitoin 3-1. Finaalikevään ehdottomaksi hahmoksi nousi helmikuussa Loimaalle hankittu Tevaun Kokko, joka pelasi pudotuspelit keskimäärin 20 pisteen ottelukohtaisella pistekeskiarvolla. 

Loimaalaiset lähtevät kohti Korisliigaa tällä kertaa paremmin tiedoin ja taidoin, kuin edellisellä visiitillä kaudella 2021-2022. Loimaalaiset joutuvat olemaan siirtomarkkinoilla aktiivisia, lähtien aina päävalmentajan hankinnasta. Edelliset kolme kautta Biisoneita valmentanut Darko Mihajlovic siirtyy Uudenkaupungin Korihaiden käskyttäjäksi, joten pitkään Loimaalla vaikuttanut serbialainen hyppää suoraan kilpailevan seuran puikkoihin. Bisonsin uuden päävalmentajan nimi ollee selvillä verrattain nopealla tahdilla, jotta joukkueen rakentaminen uuteen kauteen voidaan toden teolla aloittaa. 

Teksti Ilari Uusitalo

Kuvat Anu Vuorinen

Aiheeseen liittyviä juttuja