Kauneutta, kierrätystä ja design-muotinäytös!

Minna Canthin päivänä su 19.3. järjestetään Suomen ensimmäinen kierrätysmateriaalista tehtyjen design-vaatteiden muotinäytös Forssassa. Uniikit mekot ja muut kierrätystuotteet valtaavat Villaforssin upean huvilan.

Kauneutta, kierrätystä ja design-muotinäytös! | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Tapahtumassa voi jättää tarjouksia ministeri Sirkka-Liisa Anttilan itsenäisyyspäiväjuhlien gaala-asuista. Tapahtumassa on esillä myös 100-vuotias Forssan kaupunki sekä erityisesti kaupungin Järkivihreys, joka nojautuu kierrätysliiketoiminnan edistämiseen. Villaforss luo upeat puitteet tapahtumalle, jossa teemoina ovat kierrätyksen lisäksi tasa-arvo ja hyväntekeväisyys. 

Muotinäytökseen on lupautunut mukaan mm. Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi, joka debytoi mallina. Muotinäytöksessä nähdään ompelija Seija Tammisen uniikkeja mekkoja, huppareita ja muita luomuksia. Seija hakee materiaalit yleensä Texvex-kierrätysmyymälästä Forssan Perkiöntieltä. Materiaalit vaihtelevat ja jokainen Seijan loihtima mekko on uniikki kokonaisuus. 

Muotinäytöksen jälkeen on vuorossa ministeri Sirkka-Liisa Anttilan itsenäisyyspäivän juhlissa olleiden gaala-asujen esittelyä. Mukana on mm. Jukka Rintalan suunnittelemat puvut. 

Tilaisuudessa voi jättää puvuista tarjouksia Sirkka-Liisalle. Lahjoitusvarat menevät Helsingin Lastensairaalan hyväksi. Musiikki, taide, hyväntekeväisyys, kiinnostavat kierrätysmateriaalista tehdyt korut, uniikit mekot, laukut, huonekalut jne. ovat esillä 120-vuotiaassa Villaforssissa. 

Yhteistyökumppaneiksi ovat tähän mennessä ilmoittautuneet Forssan kaupunki, Loimi-Hämeen Jätehuolto, Sattumankauppa ja entisöinti, Forssan museo ja kuosikeskus, Kuvataidekoulun opiskelijat ja Forssa 100 korut, Forssan ammatti-instituutin opiskelija, Design Seija Tamminen, Design Marja Hannula, UnWomen hyväntekeväisyysjärjestö, Lions Club Jokivarsi, Hämeen ammatti-instituutti ja Hämeen ammattikorkeakoulu; Muutoksen kesyttäjä -hanke. 

Lipun hinta sisältää ohjelman ja kahvituksen. Osa lipputuloista lahjoitetaan YK:n alaiselle UNWoman tasa-arvojärjestölle. Ilmoittautumislinkki: fi.doerz.com/forssa/recycling-clothes-show-art-musik

Aiheeseen liittyviä juttuja