Veikon ja Carinan 20 v. juhlakiertue Tammelassa

Harmonikkalegenda Veikko Ahvenaisen odotettu huippukonsertti kuullaan Tammelan kunnantalossa sunnuntaina 16.10. Klo 19.00. Tilaisuudessa esiintyvät Veikko Ahvenainen ja hänen puolisonsa harmonikkataituri Carina Nordlund ja Erkki Liikanen. Ohjelmassa kuullaan suosittuja säveliä Sibeliuksesta Säkkijärven polkkaan.

Veikon ja Carinan 20 v. juhlakiertue Tammelassa | Musiikki | Kotiseutulainen

Vuonna 1985 Veikko esiintyi Örnsköldsvikin harmonikkafestivaaleilla Ruotsissa. Viikon aikana hän opetti ruotsalaisia hanuristeja joista yksi oli 15-vuotias Carina. Vuosien aikana Veikko innosti tyttöä harjoittelemaan lähettäen hänelle maisemakortteja eri puolilta maailmaa. Kului 14 vuotta kunnes he tapasivat jälleen. Tapaaminen johti Veikon säveltämään häämarssiin Björnan kirkossa vuonna 2005. Häiden jälkeen yhteiset kiertueet ovat sujuneet iloisissa merkeissä.Kuopiossa 9-vuotias Veikko oppi soiton alkeet kuopiolaiselta muikkukauppiaalta.

Ensi levytys oli vuonna 1955 ja tänään hän on maamme eniten levyttänyt artisti 1087 levytyksellä. Kansainväliset konserttikiertueet alkoivat 1960-luvulla. Takana on noin 5000 konserttia eri puolla maailmaa.Veikko Ahvenaisella on takanaan noin 5000 soolokonserttia eri puolilla maailmaa aina Moskovan Tshaikovskin konserttisalista Washingtonin Kadetraaliin Yhdysvalloissa.

Kuopion kaupunki on kunnioittanut Veikon elämäntyötä suurella taideteoksella joka on nähtävänä Kuopion Matkakeskuksessa. Hän on saanut Pro Finlandia-mitalin vuonna 2010 ja kansainvälinen Harmonikkaliitto Cofédération Internationale  des Accordéonistes (CIA) on palkinnut hänet arvostetulla Merit Award – palkinnolla vuonna 2020.  

Erkki Liikanen oli 1970-luvulla Veikko Ahvenaisen tangoyhtyeessä rumpalina ja laulusolistina. Hän on laulanut Veikon levytyksissä ja konsertissa. Nyt  kaverukset nähdään jälleen yhdessä esiintymässä.

Väliajalla on Veikon ja Carinan uuden O Sole Mio-levyn julkistus ja esillä on myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja. Liput konserttiin 15 €.

  Konsertin järjestelyissä on mukana Tammelan kulttuuritoimi.

Aiheeseen liittyviä juttuja