Joulupuu tuo joulun jokaiseen kotiin

Jo perinteeksi muodostunut joululahjakeräys Joulupuu mahdollistaa eriarvoisessa asemassa olevien perheiden lapsille ja nuorille joululahjoja. Hyvänmielen keräykseen voi osallistua kuka tahansa. Keräyspisteitä löytyy useilta paikkakunnilta tai voit tehdä rahalahjoituksen Joulupuun nettisivuilla.

Joulupuu tuo joulun jokaiseen kotiin | Joulu | Kotiseutulainen

Johanna Hento ja Hanna Segarra Forssan Seudun Nuorkauppakamarista keräävät lahjoja Joulupuuhun.

Perheiden eriarvoistuminen on kohonnut Suomessa viime vuosina jyrkästi. Joulupuu -hyväntekeväisyyskeräyksen avulla mahdollistetaan joululahjoja niin lastensuojelun kuin erityisen tuen piirissäkin oleville lapsille ja nuorille, joilla voi muutoin olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja.

Keräykseen tuodut lahjat jaetaan saajilleen luotettavien tahojen, kuten kaupungin sosiaali- tai terveydenhuollon kautta ilman välikäsiä.

Aiempien vuosien tapaan Forssassa keräyksen järjestää ja organisoi Forssan Seudun Nuorkauppakamari ry. Lahjat jakaa Forssan Seudun Hyvinvointikuntayhtymä.

– Joulupuu-keräyksen tarkoituksena on välittää jouluiloa vähävaraisille perheille. Pystytämme Forssaan kolme keräyspistettä, joihin tuodut lahjat lahjoitetaan FSHKY:n kautta niitä tarvitseville lapsille ja nuorille, projektipäällikkö Jouni Karjala kertoo.

Uutta ja käyttämätöntä – tai itsetehty

Hyvän mielen joululahjatempaukseen voivatosallistua niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin.

Viime vuonna Joulupuu-keräys tuotti Forssan seudulla enemmän lahjoituksia kuin koskaan aikaisemmin. Tänä vuonna Karjalan ja muun projektitiimin tavoitteena on kuitenkin rikkoa tuo ennätys.

– Perheeseeni kuuluu pieni tytär, joten tiedän kokemuksesta, miten tärkeä osa joulua lasten saamat lahjat ovat. Joulupuu-keräys on tärkeä myös koko yhdistyksellemme, sillä sen järjestäminen on jo pitkään ollut nuorkauppakamarimme suosituin projekti, Karjala kertoo.

Keräykseen tuotavien lahjojen on oltava uusia ja käyttämättömiä tai itsetehtyjä. Esimerkiksi villasukat ovat olleet todella suosittuja ja arvostettuja lahjoja ja hieman vanhemmat lapset pitävät myös lahjakorteista. Mikäli lahjan keksiminen on haastavaa, voit kurkata vinkkejä tai tehdä rahalahjoituksen Joulupuun nettisivuilla.

Karjala kertoo, että lahjoja ei ole välttämättä pakko paketoida, vaan ne voi jättää keräyslaatikkoon sellaisenaan.

– Jos lahjan haluaa kuitenkin paketoida, kannattaa pakettiin kiinnittää pakettikortti, josta käy ilmi sopiiko lahja esimerkiksi taaperolle vai teini-ikäiselle, Karjala sanoo.

Keräysaika jatkuu Forssassa 19.12.2021 asti ja keräyspisteet löytyvät Citymarketilta, Prismalta ja OP Lounaismaan konttorilta.

Loimaalla ja Karkkilassa

Keräyksessä ovat mukana myös Loimaan Seudun Nuorkauppakamari, Loimaan MLL ja Hurrikaani, jotka keräävät lahjoja yhdessä sosiaalitoimen kanssa. Keräyspaikka on Loimaan kirjastossa.

Karkkilassa Aito Kullan ja Puutarha Sundströmin tiloissa olevia keräyksiä operoi Karkkilan Yrittäjät ry sekä OP Uusimaa.

Aiheeseen liittyviä juttuja