Someron Kulttuuri järjestää kulttuuritilaisuuksia lapsille ja nuorille

Keskiviikkona 12.10. klo 18.00 vierailee Someron kirjastossa Teatteri Mukamas koko perheen esityksellä ”Matkalla maailmalle”.

Someron Kulttuuri järjestää kulttuuritilaisuuksia lapsille ja nuorille | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Matkalla maailmalle tarinassa pieniä savupilviä nousee piipusta, kun vanha höyrylaiva puksuttaa eteenpäin. Lapset leikkivät pihalla. Isoisä tarinoi matkoistaan maailman ääriin ja unelmasta lentää aina avaruuteen asti. 

Lempeä esitys vie katsojat hauskalla tavalla lasten rakastamien kulkupelien maailmaan. Teoksen on ohjannut Mansi Stycz ja sen esittävät näyttelijät Hannu Rantala ja Kalle Uurto. Esitykseen on vapaa pääsy, paikkavaraukset liisa.mattila@somero.fi tai 044 7791383.

Neiti Ida on vuorovaikutteinen ja osallistava soolotanssiteos 

”Neiti Ida”  vuorovaikutteinen ja osallistava soolotanssiteos lapsille vierailee maanantaina 10.10.  Oinasjärven koululla sekä perjantaina 14.10. Pitkäjärven koululla. Teos esitetään 1.-2. luokan oppilaille.

 Neiti Ida on ujo, arka ja yksinäinen kulkuri, joka on aina matkalla jonnekin. Hänellä on mukanaan vain matkalaukku, jossa hän kuljettaa tärkeitä asioitaan. Matkalaukku on myös Neidin paras ystävä ja ainoa matkatoveri. Arkiset, tavalliset asiat ovat Neiti Idalle joskus vaikeita ja hermostuttavia, mutta hassut ja oudot asiat usein aivan helppoja ja luontevia. Esityksen alussa Neiti Ida on ujo ja varautunut olento. Lasten läheisyydessä, kiinnostuneiden, ystävällisten katseiden alla hän rauhoittuu ja lopulta innostuu jakamaan lasten kanssa jopa kalleimmat aarteensa. Neiti Ida haluaa lapset lähelleen ja yhdessä lasten kanssa hän tanssii ja soittaa, kunnes on taas aika jättää hyvästit arvokkaille uusille ystäville ja jatkaa matkaa kohti uusia seikkailuja.

Neiti Idan koreografian on tehnyt Hanna Brotherus ja tanssijana nähdään tanssitaiteilija Jonna Aaltonen. Musiikin on säveltänyt ja äänisuunnittelusta vastaa Antti Ikonen. Pukusuunnittelu ja toteutus on Marjo Haapasalon.

Vierailulla

Keskiviikkona 12.10. ja torstaina 13.10. yläkoululaisia vierailee Kulttuurigalleriassa. Tarkoituksena on tutustua paikalliseen kulttuuriin ja Kulttuurigalleriassa esillä oleviin näyttelyihin.

Aiheeseen liittyviä juttuja