Torstaina miesten aamiaisella perehdytään pelastus-suunnitelmaan ja varautumiseen

Kerran kuussa, kuukauden viimeisenä torstaina, Forssan Vapriikissa kokoontuu Forssan seurakunnan järjestämä miesten aamiaistilaisuus, jossa keskustellaan ja vaihdetaan ajatuksia ajankohtaisista aiheista niin hengellisessä kuin maallisessakin näkökulmassa.

Torstaina miesten aamiaisella perehdytään pelastus-suunnitelmaan ja varautumiseen | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Torstaina 27.10.2022 kello 7.30 alkaen aiheena on ajankohtaisesti pelastussuunnitelma, varautuminen ja kotivara. Tilaisuudessa perehdytään maalliseen ja hengelliseen pelastussuunnitelmaan. Keskustelua alustamassa on Kanta-Hämeen Pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Olli Heikkilä.

Missä on lähin väestösuoja ja mihin on turvallista suojautua, jos tilanne vaatii? Millaista kotivaraa on jokaisen meistä hyvä pitää kotona? Tänään meidän tulee osata varautua tulevaisuuteen. Maalliseen varautumiseen meistä jokainen voi itse vaikuttaa muun muassa väestösuojien kunnosta huolehtimisella, oikea hetki on juuri nyt.

– Seudullamme on useita väestösuojia, jotka ovat päässeet rapistumaan ja vaatisivat välittömiä korjaustoimenpiteitä. Osalla taloyhtiöistä ei ole esimerkiksi turvallisuuspäällikköä tai väestönsuojan hoitajaa, vaikka ilman heitä on turvallisuus tuuliajolla, seurakunnan vapaaehtoisaktiivi Erkki Pennanen sanoo.

Aamiaistilaisuudessa kuullaan myös Jumalan sanaa, kirkon tehtävä on omalta osaltaan huolehtia sielun pelastuksesta.

– Nykytilanteessa on hyvä muistaa, että Jumalalla on meille pelastussuunnitelma, joka huipentui Jeesuksen ristinkuolemaan ja ylösnousemukseen. Raamattu ja usko Jeesukseen ohjaavat meitä rakastamaan Jumalaa, lähimmäisiä ja maapalloa, sekä pitämään huolta toisistamme, Forssan seurakunnan seurakuntapastori Eikka Kähärä kertoo.

– Meistä jokainen on vastuussa siitä, että asiat tulevat kuntoon ja nyt on hyvä hetki tulla pohtimaan, mitä itse voisi tämän asian eteen tehdä. Paikalle odotetaan myös niitä ihmisiä, jotka ovat vastuussa kuntalaisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta, Pennanen vinkkaa.

Aamiaistilaisuudessa on keskustelun ja ajatustenvaihdon ohella mahdollisuus nauttia ravitseva puuro– ja kahviaamiainen, omakustannehintaan 5,40 €/ukko.

Teksti: Sarita Silvennoinen

Aiheeseen liittyviä juttuja