Perjantaina Pilvenmäellä kiroillaan

Kiroiluiltamien lisäksi on luvassa Tammavaltikkaravien ensimmäinen päivä ja ravintolan avajaiset. Forssalaislähtöinen Saara Särmä on suomalainen politiikan tutkija, yhteiskuntatieteiden tohtori, taiteilija ja feministi. Särmä on tullut tunnetuksi Congrats, you have an all male panel! -blogista. Keskustelun innoittamana syntyi feministinen Ajatushautomo Hattu sekä kiroiluiltama-konsepti, jossa saa luvan kanssa kiroilla ja kertoa kokemuksista – kun jokin sukupuoleen liittyvä asia ottaa päähän.

Perjantaina Pilvenmäellä kiroillaan | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Kiroiluiltamat ovat kiertäneet maailmaa ja Suomea, mutta Forssassa niitä ei ole vielä aikaisemmin järjestetty. Valtikan Kiroiluiltama kestää noin pari tuntia ja menee läpi Open Mic-tyylisesti. Koronan vuoksi tauolla luonnollisesti olleet kiroiluiltamat juonnetaan ja tilaisuuteen on sovittu myös esikiroilijoita avaamaan iltaa. 

– Kiroilusta ja erityisesti erilaisista sukupuoleen liittyvistä epäkohdista avautuminen luvan kanssa puhdistaa ilmaan ja vapauttaa. Monesti illat ovat tarjoavat sukupuolittuneita näkökulmia asiaan kuin asiaan, eikä se kaihda naurua, toteaa Ajatushautomo Hatun perustajiin kuuluva Särmä. 

Ravintolan viralliset avajaiset perjantaina

Pilvenmäen ravintolapalvelut ovat kokeneet todellisen muutoksen viimeisimmän vuoden aikana ja perjantaina 17.9. on vihdoin aika avajaisten. Lähiruoka ja erityisesti Valtikkaan suunniteltu lähiruokaa kunnioittava konsepti nostaa ravintolan tasoa entisestään. Avajaiset alkavat klo 17 ja ennen ravien alkua kuullaan ravintolan nimikkojuomien tarinat sekä esitellään ravintolassa häärivä tiimi. Ravintolatoiminnan kehittämishankkeessa on ollut konsulttina sekä sparraajana ravintola-alan ammattilainen Krista Mänttäri.

– Ravintolaamme on rekrytoitu uutta porukkaa ja olemme ravintolan avaamisen jälkeen päässeet testaamaan toimintoja koronan kanssa rinnakkain. Viimeiselle viikolle jää vielä muun muassa kassoja koskeva uusiminen, mutta muuten ollaan valmiina ja innoissaan uudistuksesta, avaa ravintolapäällikkö Johanna Hirvonen kehitystyötä.

Kuninkuusravistartti nostattaa kunkkarikuumetta

Kuninkuusraveihin on aikaa noin 320 päivää kertoo Pilvenmäen verkkosivuilla oleva laskuri ja suurtapahtuman valmistelut ovat vauhdissa muun arjen keskellä. Virallinen Kuninkuusravistartti suoritetaan kaksipäiväisissä Tammavaltikkaraveissa, jolloin mm. tarjotaan infoa majoituksista ja järjestelyistä, myydään ensimmäistä kertaa Kuninkuusravien pääsylippuja ja tarjotaan mahdollisuus ostaa Kuninkuusravien 2022 oheistuotteita. Lauantaina oheisohjelmana julkaistaan myös koko kuninkuusravivuoden mukana kulkeva Kultajousi Challenge.

Tammavaltikkaravien kaviouran puolella tarjolla kaksipäiväisissä perinteinen 48. järjestettävä Tammavaltikka, suurta mielenkiintoa vuosittain herättävä Pilvenmäki Maraton sekä uutena kilpailuna suomenhevosten Pilvenmäki Special finaali. Raviurheilun nuoret ohjastajalupaukset eli Salamakypärät mittelevät kaviouralla paremmuudestaan omassa lähdössään lauantaina.

Aiheeseen liittyviä juttuja