Tyylit vaihtuvat, kauneus pysyy

Forssalaisen taidemaalari Eija-Liisa Löyttyniemen elämäntyönäyttely ”Tyylit vaihtuvat, kauneus pysyy” Forssan kirjaston näyttelytila Vinkkelissä 4.-28.6.2024 esittelee pitkän linjan taiteilijan uran eri vaiheita.

Tyylit vaihtuvat, kauneus pysyy | Taide | Kotiseutulainen

Näyttely on noin 80 öljyvärimaalauksen läpileikkaus Löyttyniemen tuotantoon eri vuosikymmeniltä,  opiskeluajoista 1950-luvulta 2020-luvun alkuun. Esillä on myös Löyttyniemen leikekirjat taiteilijauran ajalta. Osa teoksista on myös myynnissä.

Näyttelyn järjestävät Löyttyniemen tyttäret, jotka haluavat kunnioittaa äitinsä elämäntyötä taidemaalarina.

Maalauksellisiksi murretut

Löyttyniemi maalasi paljon luontoa, niin maisemia eri vuodenaikoina kuin yksityiskohtia metsistä ja kukkasistakin. Löyttyniemen maalauksissa on myös ihmisiä arkiaskareissaan. Löyttyniemi rakasti maalata kaupunki- ja maaseutumaisemia Suomen lisäksi erityisesti Italiasta, jonka erilaista valoa hän rakasti. Viimeisinä taiteilijavuosinaan Löyttyniemi siirtyi täysin abstraktiin ilmaisuun käyttäen ainostaan palettiveistä siveltimen sijaan. Löyttyniemi ei pelännyt käyttää värejä. Taivas hänen töissään saattoi loistaa uskottavasti keltaisena ja oranssina. Löyttyniemi ei piitannut valokuvamaisista maalauksista, vaan aiheet murrettiin aina maalaukselliseksi. 

Taiteensa avulla Löyttyniemi toivoi lisäävänsä iloa, onnellisuutta ja mielenrauhaa.

Elämäntyönäyttely toivottaa tervetulleeksi tutustumaan pitkän linjan ammattitaiteilijan uran eri vaiheisiin.

Taiteilijan biografia

Eija-Liisa Löyttyniemi (s. 1939) on forssalainen taidemaalari. Eija-Liisa Löyttyniemi valmistui taidemaalariksi Suomen Taideakatemian koulusta vuonna 1960. Löyttyniemi jäi vapaaksi taiteilijaksi vuonna 1972. Löyttyniemi maalasi vuoteen 2021 asti. Löyttyniemi on pitänyt yli 100 yksityisnäyttelyä 1960-luvulta aina 2000-luvulle saakka. Löyttyniemi on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa, sekä Ruotsissa, Englannissa ja Italiassa. Löyttyniemen maalauksia on lukuisissa julkisissa kokoelmissa. Löyttyniemi on Taidemaalariliiton jäsen.

Forssan Vinkkelissä, kirjaston yläkerta, Wahreninkatu 4

Avoinna 4.6.-28.6.24 ma-to 11-19, pe 11-17, la-su 11-15 

(la-su käynti Koskisillan puoleisesta päädystä, kuten Forssan luontomuseoon). Juhannuksena (pe-su) suljettu.

Opastettuja kierroksia lauantaisin klo 13 ja tilauksesta 040 504 9505 tai 050 550 0562.

Aiheeseen liittyviä juttuja