Huldra – Minna Lehtolan  metsänhenkien valokuvanäyttely

Mitä tapahtuu, kun metsässä viettää aikaa yöllä, kun antaa mielikuvituksen täyttää puiden välisen pimeän?

Huldra – Minna Lehtolan  metsänhenkien valokuvanäyttely | Taide | Kotiseutulainen

− Metsä ja sen hoitaminen eivät ole olleet osa omaa arkeani kaupungissa ja mietin miten voisin rakentaa oman suhteeni metsään. Olen tutkinut Karkkilaa muistojen paikkana jo kahdessa aikaisemmassa valokuvasarjassani, joten oli luontevaa lähteä metsään kameran, taskulampun ja projektorin kanssa, kertoo Minna Lehtola.

 Huldra on yksi nimitys vanhoissa pohjoismaisissa uskomuksissa esiintyville metsänhengille, se tarkoittaa salattua tai kätkettyä.  

− Huldra oli oppaani metsään, joka houkutteli, pakeni ja kiehtoi. Metsä oli pimeässä ensin vähän pelottava, mutta lopulta vietin kahden vuoden aikana useita iltoja ja öitä Siikalassa metsässä kävellen, kuunnellen tarinoita ja kuvaten.

Huldra – Minna Lehtolan  metsänhenkien valokuvanäyttely | Taide | Kotiseutulainen

 Karkkila-trilogian näyttelyistä Vaarin verstaalla– sarja (2014-2017) on ollut esillä Karkkilan kirjastossa tammikuussa 2017 ja Helsingissä Laterna Magica galleriassa toukokuussa 2017. Talo, joka muistaa / Yötalo (2017-2018) on ollut esillä Espoon kulttuurikeskuksessa marraskuussa 2018, Helsingin Musiikkitalossa huhtikuussa 2019 sekä Pohjanmaan valokuvakeskuksessa 2019. Huldra / Metsänpeittoon (2019-2020) sarjasta oli osa esillä Helsingissä Galleria Westissä maaliskuussa 2020.

Huldra- valokuvanäyttely on esillä Karkkilan kirjastossa 1.7-29.7.2022. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina ma-to klo 13-19 ja pe klo 10-17 sekä omatoimiaikoina.

Aiheeseen liittyviä juttuja