Himolan teatterin näytöskausi käynnistyy juhlatunnelmissa

Pöytyän Yläneellä toimiva Himolan teatteri valmistautuu kesän ensi-iltaan. Juhannussunnuntaina käynnistyvällä näytöskaudella esitetään Bertolt Brechtin ja Hella Wuolijoen klassikkonäytelmä Iso-Heikkilän isäntä ja hänen renkinsä Kalle. Ohjaajana toimii Heidi Tuomola.

Himolan teatterin näytöskausi käynnistyy juhlatunnelmissa | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Tarinan keskiössä on Iso-Heikkilän isäntä, joka ei lasiin sylje. Miehen mielialojen vaihtelun alla lähimmäisillä onkin tekemistä. Tytärtään Eevaa tämä laskelmoiva isä naittaa höpsölle lähetystösihteerille. Kunnon promillet saavat hänet kuitenkin näkemään sulhaskandidaatin viat ja muuttamaan mielensä. Humalapäinen isäntä päättääkin antaa tyttärensä käden paria viikkoa aiemmin palkatulle, sangen hyvälle autonkuljettajalle.

Klassikkonäytelmän merkeissä juhlistetaan Himolan teatterin 40-vuotista taivalta, ja näytösten ohessa katsojilla on mahdollisuus tutustua teatterin matkaa esittelevään näyttelyyn. Himolan teatterin ensimmäinen ensi-ilta oli heinäkuussa 1983 ja osana Uudenkartanon kyläyhdistystä toiminta on jatkunut tauotta läpi vuosikymmenten, kiitos sitoutuneen harrastajajoukon. Teatterin juuret ovat vahvasti kesäteatterissa, mutta jo useamman vuoden ajan ensi-iltoja on valmistunut vuodessa kolme: yksi kesäksi Lystmettään ja kaksi sydäntalven ensi-iltaa työväentalolle Yläneen keskustaan. 

Juhlavuoden kunniaksi käyttöön on juuri saatu uudistetut katsomotilat. Talkoovoimin teatterin katetun katsomon esteettömyyttä sekä äänentoistoa ja valaistusta on parannettu. Katsomosta löytyy nyt runsaasti pyörätuolipaikkoja sekä esteetön kulku katsomoon pyörätuoliluiskaa pitkin.

Iso-Heikkilän isäntä ja hänen renkinsä KalleHimolan teatterissa 26.6.–10.8.
Yönäytökset 12. ja 13.8.

Kuusistontie 437, 21930 Uusikartano
www.himolanteatteri.net

Aiheeseen liittyviä juttuja