Uusi iso harrasteajoneuvotapahtuma Forssassa 14.5

Kalenteriin kannattaa laittaa ylös lauantai 14.5 ja suunnata Forssaan Yrittäjänkaarelle. Siellä riittää nähtävää ja koettavaa enemmän kuin Forssassa koskaan! Silloin järjestetään Yrittäjäkaaressa Astrumin pihalla YKF Harrasteajoneuvo-tapahtuma. Ei pääsymaksua eikä parkkimaksua.

Uusi iso harrasteajoneuvotapahtuma Forssassa 14.5 | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Marko Heikkilä lähti ystävineen ideoimaan uutta harrasteajoneuvotapahtumaa Forssan Yrittäjänkaareen, samaan paikkaan missä hän toimii autoehostusyrittäjänä. Mukaan lähteneiden määrä yllätti Heikkilänkin. Kuvassa Heikkilä kotitallissaan.

– Niin tuli mieleen, että pitäis järjestää joku häppeninki. Alarton Elinan ja Tomin kanssa alettiin kyseleen tulisko joku mukaan, kertoo tapahtuman varsinainen hankemies Marko Heikkilä.

– No halukkaita alkoi tippua mukaan ja tuntui, että kaikki loksahteli paikalleen enemmän kuin hyvin. Nyt voi sanoa hyvällä syyllä, että näkemistä ja koettavaa riittää joka ikäiselle ja joka lähtöön, jatkaa Heikkilä.

Parasta Heikkilän mukaan on, että tapahtumaan ei ole pääsy- eikä parkkimaksua.

Tilaisuus on koko perheen tapahtuma eikä välttämättä rahaa tarvitse käyttää lainkaan. Järjestettävissä arpajaisissa Yrittäjänkaaren yrittäjät ovat luovuttaneet palkinnot, ja tuotto menee lyhentämättömänä Asenne ry:n hyväksi. Mannerheimin lastensuojeluliitto järjestää kasvomaalausta ja letunpaistoa, josta tuotto yhdistykselle.

Asenne ry paistaa ja tarjoilee Vaihdoxin lahjoittamaa makkaraa viidellesadalle, AST Forssa tarjoaa pullaa ja kahvetta samoin 500 ensimmäiselle ja Autofix M Heikkilä ja Komentaja.com jakavat 100 autonpesuämpäriä. Lisäksi lähiyrittäjillä on hyviä edullisia tarjouksia, Maculasta edullista lounasta, Autofix M Heikkilällä kovia tarjouksia ja lahjakortteja autoehostuksiin, Forssan Autokatsastus jakaa 500 alennuskuponkia katsastuksiin ja Vaihdox tarjoaa vaihtoautoihin halvan rahoituksen ja muita etuuksia. Myös tavaratalo Hurrikaani on mukana tapahtumassa.

Uusi iso harrasteajoneuvotapahtuma Forssassa 14.5 | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen
Tapahtuman liikenne- ja aluesuunnitelma rajaa harrasteajoneuvot Astrumin pihalle, yleisöparkin Hankkijan ja Telesteen pysäköintialueille.

Näytteille on luvassa harrasteautoja, mm. Kanta-Hämeen Mustang Owner’s Clubista. Kilpakalustoa tuovat esille Forssan urheiluautoilijat, Forssan Ensiapu-motoristit, MA Motorsport ja Onlyfast Motorsport, Kalle Viippo Formularacing F1.

Paikalla on SPR:n EA-piste, jossa toimintaa lapsille. Lapsille on oma harrasteajoneuvo-parkki, johon toivotaan polkuautoja ja -mopoja, kaikki palkitaan.

Lisäksi paikalla on näyttelyrekkoja, hinausauto ja helikopterilennätystä. Myllärin Olutpanimo maistattaa pienpanimo-oluita ja onpa paikalla mahdollisuus kuvauttaa itsensä tai harrasteajoneuvonsa West Coast Pin-Up Finlandin mallien kanssa.

Tilanteen mukaan paikalla on myös VPK, Pelastuslaitos ja Poliisi.

Paikalle voi tulla harrasteajoneuvolla tai ilmoittautua ennakkoon heikkila1981@gmail.com.

Yleisöparkkialueina toimivat Hankkijan ja Telesteen parkkialueet.

Teksti ja kuva Olli-Pekka Jasu

Aiheeseen liittyviä juttuja