Aito kokemus

Tilannehuumoria, katsojan yllättävä tarina ja miehiä miettimässä mielen päällä olevia asioita. Forssan teatterissa esitettävän 12.3. – 29.4.2022 Paniikki-näytelmän teemat ovat ajattomia ja sopivat myös teatterin ei-kävijöille.

Aito kokemus | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Marko Itkonen on ohjannut Mika Myllyahon kirjoittaman Paniikki-näytelmän Forssan teatteriin. Näytelmä on toteutettu yhteistyössä Viialan teatterin kanssa eli näytelmää on harjoiteltu ja sitä esitetään kummassakin teatterissa.

Näytelmää on päivitetty pienillä muutoksilla nykypäivään kuten katumaasturit on vaihdettu sähköautoiksi. Marko Itkonen kertoo.

− Olen ohjeistanut näyttelijöitä yllättämään vastanäyttelijän eli teksti ja tapahtumat ovat samat, mutta olen kannustanut näyttelijöitä aitoihin kokemuksiin.

Yhteinen päämäärä

Näytelmässä on mielenkiintoinen teksti ja vahvat hahmot. Huumori näytelmässä luodaan konflikteista, reagoinnista ja väärinymmärryksistä. 

JP Ussa, Teemu Polakovski ja Sami Koljonen ovat  tehneet töitä yhdessä ennenkin. He ovat tunnollisia, hoitavat oman osansa ja heillä on yhteinen päämäärä. He auttavat toisiaan näyttämöllä. Ohjaajana pyrin olla aiheuttamatta stressiä näyttelijöille, vaan annan heille työrauhan, Marko 

Vaikka näytelmässä kuvaillaan miehiä hermoromahduksen partaalla, näytelmä on turvallinen elämys myös katsojille, joilla on ollut masennusta tai paniikkihäiriöstä. Näytelmä ei muistuta vaikeista asioista ja se on sopivan mittainen teatterielämys.

Kirjoittanut: Minna Al-Taeshi

Aiheeseen liittyviä juttuja