Loimaan teatterin pikkujoulufarssi Tuplakupla kirvoittaa naurun ilmoille

Loimaan teatteri tuo hyvää mieltä marraskuun pimeyteen Tuplakuplan tahdissa. Alun perin jo vuoden 2020 pikkujoulukauteen valmistettu farssikomedia saa ensi-iltansa Loimaan teatterissa perjantaina 12.11. kello 19.00.

Loimaan teatterin pikkujoulufarssi Tuplakupla kirvoittaa naurun ilmoille | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Näytelmän brittiläisellä käsikirjoittajakaksikolla on vankka kokemus komedian kentältä. Dave Freeman on työskennellyt muun muassa koomikko Benny Hillin, ja John Chapman farsseistaan tunnetun Ray Cooneyn kanssa. Tuplakupla nähtiin ensi kerran vuonna 1982. Sittemmin sitä on esitetty ympäri maailmaa.

Krissellä on menestyvä ”pienyritys” ja kohtuullisen hyvä elintaso. Menoja on toki tuloja enemmän, ja maailmanlaajuinen lamakin vaivaa. Siksi Krisse paiskii yhden naisen firmassaan hommia tuplavuorossa. Kurinalainen ajankäyttö ja läheinen suhde äitiin ovat Krissen avaimet menestykseen. Hänellä on näet ihmeellinen äiti, joka korjaa tarpeen tullen pienkoneet leikiten ja lipittää lähes huomaamattaan vodkaa pullotolkulla. Sama hieno ja siveellinen äiti saisi sydänhalvauksen, jos koskaan kuulisi edes huhua siitä, että tytär ylläpitää miessuhteita vailla aikeita avioitua.

Krissen ystävätär Ansku putkahtaa äkkiarvaamatta monen vuoden jälkeen vierailulle Uudesta-Seelannista vanavedessään alkoholisoitunut eläinlääkärimiehensä Riku. Tästä alkaa tapahtumaketju, joka pyöräyttää Krissen arjen kellontarkat rutiinit raiteiltaan. Yksi valkoinen valhe johtaa toiseen, ja lopulta Krissen ja Anskun päät ovat yhtä pyörällä kuin kaikkien muidenkin.

Tuplakuplassa esiintyvät Susanna Huolman, Jani Hägg, Leena Mahlamäki, Marjaleena Mäkelä, Ossi Mäkelä, Tarja Rantanen ja Jarmo Suokas. Lavastus on Jani Häggin ja puvustus Marjaleena Mäkelän käsialaa. Kampaukset ja maskeerauksen suunnittelee ja toteuttaa Elina Keskitalo. Esityksen ohjaa Sari Äikää-Torkkeli.

Esitykset: ti 23.11. klo 19.00 / pe 26.11. klo 19.00 / su 28.11. klo 19.00, ti 30.11. klo 19.00 / pe 3.12. klo 19.00 / su 5.12. klo 15.00. Kesto n. 1h 45 minuuttia + väliaika. Loimaan teatteri noudattaa kulloinkin voimassaolevia rajoituksia ja ohjeistuksia. Liput: Nettilippu.fi-palvelusta 20 € / 18 €. Liput ovelta 22 € / 20 €.  Tiedustelut / varaukset: liput@loimaanteatteri.fi / 040 5742 065.

Aiheeseen liittyviä juttuja