Louna-kirjastoissa otetaan käyttöön laajennetut aukioloajat

Kaikissa Louna-kirjastoissa on otettu käyttöön laajennetut aukioloajat (omatoimikirjasto) maanantaina 21.3.2022. Omatoimikirjasto on kirjasto, jota asiakas voi käyttää omatoimisesti kirjaston asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Asiointi tapahtuu täysin itsepalveluna.

books on shelves

Tammelan kirjastoon on päässyt asioimaan omatoimisesti jo parin vuoden ajan, mutta nyt sama mahdollisuus tarjoutuu myös Forssan, Humppilan, Jokioisten ja Ypäjän kirjastojen asiakkaille.
Kirjastoon pääsee omatoimiaikaan sisälle Louna-kirjastojen kirjastokortilla, jonka haltijalle on myönnetty henkilökohtainen käyttöoikeus omatoimikirjastoon. Kirjastoon kirjaudutaan lukemalla kirjastokortti ulko-ovella sijaitsevassa lukijalaitteessa, johon näppäillään henkilökohtainen tunnusluku. Onnistuneen sisäänkirjautumisen jälkeen ovi avautuu sähköisesti.

Voidakseen käyttää kirjastoa omatoimiaikaan, asiakkaan tulee hakea omatoimikirjaston käyttöoikeutta kirjallisesti ja sitoutua omatoimikirjaston käyttösääntöihin. Alle 15-vuotiaalle asiakkaalle käyttöoikeuden hakee hänen huoltajansa. Huoltaja vastaa, että alle 15-vuotias noudattaa omatoimikirjaston käyttösääntöjä. Käyttöoikeutta omatoimikirjastoon voi hakea kirjastoista asiakaspalveluaikoina.

Louna-kirjastojen yhdenmukaiset laajennetut aukioloajat ovat joka päivä klo 7-21.Kirjastokohtaiset asiakaspalveluajat säilyvät ennallaan.Tämän lisäksi asiakkaat voivat siis jatkossa asioida kirjastossa omatoimisesti sekä ennen asiakaspalveluajan alkamista että sen jälkeen. Omatoimikirjastot ovat avoinna myös viikonloppuisin.

Samalla käyttöoikeudella pääsee käyttämään kaikkia Louna-kirjastojen omatoimikirjastoja. Louna-kirjastot ovat yhdessä valmistelleet omatoimikirjastojen avaamista, jotta kunkin kirjaston omatoimikirjaston toimintaperiaatteet ovat yhtenäiset. Myös omatoimikirjastojen laitteisto on jokaisessa Louna-kirjastossa samanlainen.

Aiheeseen liittyviä juttuja