Heikki Luoman taattua maalaiskomediaa Rauhaniemessä

Rauhaniemen kesäteatteri jatkaa siitä, mihin Akkaralli 2019 jäi eli suuresta innostuksesta melkoisen sukseen jälkeen. Välikoronavuosi oli pitkä ja siksi monikymmenpäinen joukko odottaa ensi-iltaa ja tulevia esityksiä niin täpinöissään.

Heikki Luoman taattua maalaiskomediaa Rauhaniemessä | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Rauhaniemessä nähdään Heikki Luoman kirjoittama Kahen Akan Loukussa, joka on itsenäinen jatko-osa Akkaralliin. Kahden Akan Loukussa nauttimiseen ei tarvita Akkarallin näkemistä, niin itsenäinen se on. 

Nauruhermoja kutkuttava Kahen Akan Loukussa- näytelmä kertoo vastavihityn parin avioliiton eriskummallisista alkumetreistä. Veijon ja Tuulian hääyö loppuu ennen kuin ehtii kunnolla alkaakaan, kun naapurin Ulpun luona yöpyvä Bertta-äiti lavastaa sairaskohtauksen ja pakottaa sulhasen viemään itsensä lääkäriin keskellä yötä. Veijolla alkaa avioliiton arki kahen akan loukussa – vaimon ja äidin. Vielä kun ovesta lappaa akkoja tuvan täydeltä niin soppa on jälleen valmis.

Näytelmän ohjaa Kirsi Lindholm, Veijo Hurmalaisena kahden akan vietävissä on Ari Lauronen, äiti- Bertta on Liisa Lepola, se toinen nainen eli vaimo Tuulia on Teija Eloranta ja Naapurin Ulpu Katri Koivula.

– Rooleja on monta ja vielä useampi tarvitaan, että kaikki on kohdillaan. Lipunmyynnistä peffanalusiin, väliaikakahveista tarpeistoon, puvustuksesta lavastukseen – meitä on kaikkiaan monikymmenpäinen joukko, kertoo Kirsi Lindholm.

Ja kaikkien yhteinen tavoite on luoda nautittava esitys, jotta yleisö voi heittää huolet jorpakkoon ja vain istua katsomossa hyvän fiiliksen ympäröiminä, Kirsi Lindholm jatkaa.

Rauhaniemessä on ensi ilta aina perinteisesti juhannussunnuntaina. Ja ohjaaja laskee päiviä, tunteja.

-Kun käsissä on Luoman kaltaisen virtuoosin teksti, ympärillä joukko innokkaita ihmisiä, lähtee mielikuvitus liikkeelle ja teksti muuttuu eläväksi esitykseksi. Se vaan on niin hienoa ja sitten, kun vielä yleisö elää mukana, hymyilee, nauraa ja lähtee kotiinkin hyväntuulisina, on tavoite saavutettu.

www.nsaura.fi/rauhaniemenkesateatteri

Aiheeseen liittyviä juttuja