Vielä on talvea jäljellä

Talvi on kulunut vaihtelevissa keleissä, lyhyt pakkasjakso, väliin pari päivää vesikeliä ja taas pakkasta pari päivää. Sama tyyli tuntuu ennusteiden mukaan jatkuvan, miten selvitä tästä auton kanssa, seuraavassa muutamia vinkkejä.

Vielä on talvea jäljellä | Liikenne | Kotiseutulainen

Alijäähtynyt vesisade on kiusannut useasti tänä talvena. Välttyäkseen ongelmista on suunnattava kaikki lämmityspuhallus tuulilasille. Monissa autoissa on lämmityslaitteessa kytkin, josta saa maksimitehon tuulilasille. Mikäli se puuttuu, on vaan laitettava lämmöt ja puhallus täysille ja suunnattava se pelkästään tuulilasille. Jos pissapojassa on tarpeeksi vahvaa pesunestettä voi silläkin auttaa asiaa. Tarvittaessa on pysähdyttävä turvallisuus muistaen, sillä liikkeessä oleva lasi jäähtyy enemmän kuin paikallaan oleva.

Vielä on talvea jäljellä | Liikenne | Kotiseutulainen

Jos vaihtelevat säät hankaloittavat ovien ja takaluukun avaamista on syytä laittaa silikonipuikosta hyvä kierros liukastetta oven tiivisteisiin.

Vielä on talvea jäljellä | Liikenne | Kotiseutulainen

Onko autosi hidas lämpeämään? Alkuperäisvarusteena monessa autossa on viimasuoja, tarkista onko se paikallaan vai jäikö syksyllä tallin hyllylle. Hyvin varustetuista varaosaliikkeistä saa myös merkkikohtaisesti sovitettuja viimasuojia.

Vielä on talvea jäljellä | Liikenne | Kotiseutulainen

Pakkasyön jäljiltä tuulilasin pyyhkimet saattavat olla jäätyneet lasiin kiinni, Sen voi välttää nostamalla pyyhkimet ylös lasilta, joissain automalleissa tämä ei onnistu mikäli konepelti peittää osan pyyhkimen varsista.

Tuulilasin peittäminen peitolla tai varaosaliikkeestä saatavalla huurtumisen estokankaalla säästää skrapaamisen vaivan ja säästää tuulilasia naarmuuntumiselta.

Teksti ja kuvat: Olli-Pekka Jasu

Aiheeseen liittyviä juttuja