Forssan museon kuosiaiheisia oppimispaketteja Finnan luokkahuone -palveluun

Forssan museon Kuoseja kankaalla-kokonaisuus Finnan luokkahuoneessa tarjoaa kaksi kuosiaiheista oppimispakettia peruskoulun, lukion sekä ammatillisen koulutuksen opetuksen tarpeisiin. Oppimispaketit tutustuttavat kotoisaan painokangasmenneisyyteemme, haastavat tutkimaan kuvioita kankaalla ja niiden suunnittelua myös itse luoden ja pohtien.

Forssan museon kuosiaiheisia oppimispaketteja Finnan luokkahuone -palveluun | Uutiset | Kotiseutulainen

Oppimispaketteihin kerätyt tekstiilit ja luonnokset kertovat painokankaiden tyyleistä eri aikoina. Ne näyttävät, kuinka luonnostelun välineet, taiteen tyylit ja yhteiskunnan kehitys näkyivät tavallisten kotien sisustuskankaissa ja vaatteissa. Painokangashistoria päivittyy myös tähän päivään. Forssaan kuluvan vuoden aikana valmistuvan monitoimikeskus Akvarellin sisäteippauksissa ja julkisivubetonissa käytetyt historialliset kuosit ovat mukana paketissa alkuperäisinä luonnoksina tai kankaina – Akvarellin tulevien käyttäjien, isojen ja pienten, iloksi. 

Painokankaiden, luonnosten ja mallikirjojen kuvien ja perustietojen oheen on kerätty lisätietoja ja tehtäviä opetuksen avuksi. 

Finna on suomalaisen kulttuuri- ja tiedeaineistojen koti. Se sisältää kokoelma-aineistoja yli sadalta suomalaiselta museolta, arkistolta ja kirjastolta digitaalisessa muodossa, tarjoaa arjen löytöretkiä, mahdollisuuksia oppimiseen ja lähteitä tutkimukseen. 

Aiheeseen liittyviä juttuja