Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali 2021 – Mukana yli 50 esiintyjää ja taiteilijaa!

Rajoja rikkova monitaidejuhla Mitäs Mitäs Mitäs järjestetään välivuoden jälkeen 16.–18.7.2021 Urjalan Nuutajärvellä. Festivaali on kevään merkiksi viimeistellyt ohjelmistonsa: kaikki esiintyjät, taiteilijat ja työpajat on julkaistu ja liput ovat myynnissä. Festivaalin tämän vuoden ohjelmistossa korostuvat moninaisuus, osallistavuus ja yllättävyys.

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali 2021 – Mukana yli 50 esiintyjää ja taiteilijaa! | Uutiset | Kotiseutulainen

Uusimmat musiikkikiinnitykset 

Tuoreimpina musiikkiohjelmistoon ovat rantautuneet The MES (male escort service), joka yhdistelee musiikissaan garage punk -soundia, fuzz-kitaroita sekä surf-musiikkia ja Nightbird eli Anna-Stina Jungerstam, jonka musiikkia on kuvailtu ainutlaatuisella genrenimityksellä Ostrobothnian Bluesiksi eli Pohjanmaan bluesiksi. Nightbird tapailee varhaista delta bluesia modernilla otteella.

Tuoksuista ääneksi

Mielenkiintoisilla musiikkiratkaisuillaan ja performatiivisella esiintymistavallaan festivaaliväkeä on hämmentämässä säveltäjä ja äänisuunnittelija Keliel. Hän julkaisi helmikuussa 2021 Tuoksukynttiläkonsultti-esikoisalbuminsa, jolla synttäripopkornipussien, sisäpihojen bergamottiniittyjen ja viikunatarhojen tuoksut muuttuvat ääneksi. 

Monitaide-elämyksiä

Monitaideohjelmisto on täydentynyt mm. performatiivisella lavarunoudella ja musiikin rajoja ylittävällä videoteoksella. Uusbarokkista runoutta glamrock-mausteilla suo Mitäs-väelle Artemis Kelosaari Arsenikkivärejä: The Show -esityksessään. Se on runojen varaan rakennettu tarina eksentrisestä herrasmiehestä, joka päättää muuttua alhaisesta ihmisestä ylivertaiseksi koneeksi. Project Vainiolla -artistin, Kalle Vainion, videoteoksessa Can you hear the music? puron virtauksesta luotu maailma avautuu vähitellen laajemmalle ja laajemmalle. Musiikin rajat avartuvat ja uudet sävyt, soinnit ja rytmit valtaavat mielen.

Kone-lavan kattaus laajenee

Kone-lavalla leijutaan Trantsa-Tantsan pilvenhattaratrancen, Reginaldin lo-fin epäkeskon teknopumppauksen ja Fleur Amserin teknopauhun mukana, johon oman fiiliksen tuovat oikeat soittimet.

Koronahuomioita

Mikäli festivaali joudutaan epidemiatilanteen vuoksi perumaan, jo ostettu lippu käy sellaisenaan vuoden 2022 Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalilla tai lipun ostaja voi lunastaa rahansa takaisin.

Seuraa, Mitäs tapahtuu:

Aiheeseen liittyviä juttuja