Sarka-museon lasten pihalleleikkuupuimuri-leikkiteline

Suomen maatalousmuseo Saran piha-alueella on kesäisin hauskaa puuhaa ja nähtävää erityisesti lapsikävijöille. Tänä kesänä lasten pihaa täydentämään on rakennettu upouusi leikkuupuimurin muotoinen leikkiteline, eli ”leikkiipuimuri”.

Sarka-museon lasten pihalleleikkuupuimuri-leikkiteline | Uutiset | Kotiseutulainen

Puimuri-leikkitelineen on lahjoittanut museolle Loimaan Maamieskoulun Stipendirahaston Säätiö.

– Haluamme olla omalta osaltamme innoittamassa nuoria tulevaisuuden tekijöitä maatalouden pariin. Näemme kirkkaana tulevaisuuden osaamisen, koulutuksen, historian ja sen näkymän, minkä Sarka-museo pystyy näyttämään ja välittämään Suomen maatalouden kehityksestä, kautta vuosisatojen. Halusimme lahjoittaa leikkipaikan museolle, jotta nuoret perheet paremmin löytäisivät Loimaalle ja Sarka-museoon, kertoo säätiön edustaja Rauli Selinheimo

Sarka-museon lasten pihalla on lisäksi polkutraktoreita, leikkikäyttöön varattu vanha Valmet-traktori, keppihevos-esterata sekä leikkimökki. Muualla piha-alueella on mahdollisuus kokeilla puujaloilla kävelemistä sekä käydä rapsuttelemassa kesäeläimiä, pupuja, kanoja ja lampaita.

Aiheeseen liittyviä juttuja