Kunniamaininta!

Nuutajärven Lasikylä on saanut kunniamaininnan Pirkan kylien Vuoden kylä 2021 -sarjassa.

Kunniamaininta! | Uutiset | Kotiseutulainen

Raati perustelee valintaa seuraavasti:

”Nuutajärvi on vanha teollisuuskylä, jonka sydän on ollut lasitehdas. Tehtaan lakkauttamisen jälkeen kylän lukuisat toimijat ovat aktivoituneet kylän poikkeuksellisen arvokkaan perinnön säilyttämiseksi.

Tällä hetkellä Nuutajärvellä panostetaan etenkin matkailuun, lasinpuhalluksen perintöön, taiteeseen ja käsityöhön, lasialan koulutukseen ja yrittäjyyden edellytysten kehittämiseen. Kylässä huokuu vahva yhteisöllisyys, jonka eteen työtä tekevät muun muassa kulttuurisäätiö, yhdistykset, osuuskunta, yksittäiset yrittäjät sekä nykyiset ja entiset kyläläiset.”

Nuutajärven Lasikylä kiittää kaikkia tukijoita ja Nuutajärven eteen töitä tehneitä! Kehitystyö jatkuu.

Kunniamaininta! | Uutiset | Kotiseutulainen

Aiheeseen liittyviä juttuja