Yrittäjän apuna muutostilanteissa

Jokaisella ihmisellä on elämässään tähtihetkiä, jotka säilyvät muistissa. Carlo Gyllingillä yksi niistä on golfin Suomen Mestaruus alle 16-vuotiaiden sarjassa 2005. Nykyään hänen lempiharrastuksensa purjehdus kuvaa paremmin hänen liiketoimintaansa, jossa navigointitaitoja tarvitaan niin tyynellä kuin myrskyssäkin, kun suunnistetaan turvallisesti kohti tavoitetta monen vaikuttavan tekijän yhdistelmänä. Mutta elämä muuttuu.

Yrittäjän apuna muutostilanteissa | Yritysuutiset | Kotiseutulainen

Helsingin ruotsikielisen kauppakorkeakoulu Hankenin kasvatti, KTM Carlo Gylling on tehnyt muutostilanteista elämäntyönsä. Hänen omistamansa, vuonna 2015 perustettu Gylling Advisory Oy on liikkeenjohdon konsultointiin ja taloudelliseen neuvonantoon erikoistunut asiantuntijayritys. Yritys, joka on perustamisestaan lähtien toiminut eri yritysrakenteiden ja taloudellisten muutostilanteiden luotsina, luoden asiakkailleen uusia menestymisen edellytyksiä tarjoamalla taloudellista asiantuntemusta, rahoitusmahdollisuuksia ja strategista läsnäoloa.

− Alussa tein oman vakituisen työni ohella liikkeenjohdon konsultointia, mutta vuonna 2018 piti pysähtyä työmäärän edessä ja tehdä päätös. Vuodesta 2019 olen siis ollut päätoiminen yrittäjä.  Vaikka oikeasti urani alkoi jo pikkupoikana, kun juoksin isäni tilitoimistoon puku päällä ja salkku kainalossa valmiina monenlaisiin projekteihin, Carlo Gylling nauraa.

Carlo Gylling on työskennellyt vuosien varrella myös ulkomailla, pääosin Genevessä Sveitsissä rahastoyhtiön salkunhoitajana, perehtyen syventävään yritysanalyysiin ja erilaisten operatiivisten toimintamallien ymmärtämiseen erilaisissa markkinatilanteissa. 

− Sijoitusmaailma tuli tutuksi; ei vain numeroiden kautta, vaan sain kartutettua myös syvällistä liiketaloudellista ymmärrystä, jonka tulkinnan myötä pyrin edesauttamaan pk-yrityksiä tehostamaan liiketoimintojaan taloudellisesta näkökulmasta.  

Carlo Gyllingin asiakkaat ovat hyvin erilaisia

− Liikevaihto vaihtelee nollasta 10 miljoonaan. Pyrin luomaan pitkän aikavälin asiakkuuksia niin, että olen mukana vielä useammankin vuoden päästä nähdessäni asiakasyritysten kehityksen ja arvonluonnon pitkällä tähtäimellä.  Asiakkaat luottavat suuresti tarkkaan työn laatuun ja arvostavat pitkäaikaista asiakassuhdetta, jossa minulle on jo karttunut yrityksen ja sen liiketoiminnan perustuntemus. Näin asiakas saa kokea sen suurimman hyödyn tuotetusta palvelusta.

Monenlaisia muutostarpeita

Muutostilanne tai muutostarve yrityksessä voi olla sekä positiivinen, että negatiivinen etenkin vallitsevassa markkinatilanteessa. Esimerkiksi ollaan ostamassa yritys, laajentamassa ja rahoittamassa liiketoimintaa, muutetaan liiketoiminnan rakennetta olennaisesti.  Tai se voi olla häiriötilanne, joita esimerkiksi korona tällä hetkellä aiheuttaa useissa yrityksissä.

− Häiriötilanne voi aiheuttaa likviditeettihaasteita, joiden myötä on mietittävä miten tehostaa toimintamalleja, mitä rahoitusjärjestelyitä voi tehdä tässä markkinatilanteessa ja mikä onkaan tilanne tulevaisuudessa. Toisaalta on myös esimerkiksi sukupolvenvaihdostilanteita, joissa prosessi voi olla vuosia kestävä.

Carlo Gylling työskentelee ja asuu Tammelassa.  Helsingissä hän toki käy usein asiakkaidensa luona.

− Etsimme aikoinaan puolisoni kanssa hevostilaa Helsinki-Tampere-välimaastosta ja Tammelan sijainti on täydellinen. Aivan upea paikka asua ja ihania ihmisiä ympärillä.

Yrittäjän apuna muutostilanteissa | Yritysuutiset | Kotiseutulainen

Aiheeseen liittyviä juttuja