Lähde kirpparikierrokselle

Nyt on sopiva hetki mukavalle kirpparikierrokselle. Niitä löytyy seudulta useita ja hyvinkin erilaisia, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain mielenkiintoista. Joululahjat voi hankkia myös kirpparilta – se on aina hyvä ekoteko. Useampi kirpputori ottaa myös vastaan lahjoituksia. Lahjoitusten tuotto käytetään toimintaan ja osa myös lahjottaa tuotteita apua tarvitseville.

Lähde kirpparikierrokselle | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Lähetyskirppari

Vapaaseurakunnan Lähetyskirppari, kotoisasti vain Kirppari, käyttää tuottonsa lähetystyön tukemiseen, mutta jakaa lähialuee apua tarvitsevillekin ilmaisia tuotteita. 

– He ottavat ensin yhteyttä ja selvittävät tilannettaan ja sitten katsomme miten voimme auttaa, kertoo Eila Murtolahti.

Lähetystyön ulkomaiset kohteet ja työtä tekevien työntekijöiden tiedot ja kuvat löytyvät Kirpparinkin tiloista, niin että jokainen asiasta kiinnostunut voi avoimesti niihin tutustua ja kysyä myös lisää tietoja niin halutessaan. Lähetystyö sisältää myös aineellista apua alueilla, joissa esimerkiksi huonosti palkatut kausityöläisinä olevat maahanmuuttajataustaiset ihmiset taistelevat paremmasta elämästä.

– Meiltä ihmiset hakevat eniten vaatteita kaiken ikäisille  ja kodin käyttötavaroita. Lasten kengät ovat etsittyjä ja ostettuja tuotteita.  Toki jonkin verran liikkuvat myös koriste-esineet ja vaikka korut, mutta suurempi osa menee ihan tarpeeseen.

Ekotori

Ekotori on kohtaamispaikka Loimaan seudun asukkaille. Ekotori on Loimaan suurin kirppis, jossa on peräti noin 100 asiakaspaikkaa.  

Ekotoria pitää Loimaan Seudun työkeskuksen tuki ry, joka järjestää työpajoillaan työttömille töitä, valmennusta ja tukea henkilökohtaisen tarpeen mukaan. Yhdistys ottaa vastaan lahjoitustavaraa laidasta laitaan. Lahjoitettavan tavaran on oltava käyttökelpoista ja ehjää. Lahjoituksista saatava tavara myydään edullilsesti eteenpäin ja  tuotto tulee yhdistyksen toiminnan tueksi

– Ajankohtaiset kausituotteet liikkuvat hyvin, samoin tietysti kaikenlainen edullinen tavara, kertoo Susan Tuovinen Ekotorilta.

Kantolan Kellari

Kantolan Kellari sijaitsee Hämeenlinnan Kantolassa.

− Kirpputorimme on valoisa, rento ja nykyaikainen, kertoo Maija Kantolan Kellarista.

Kantolan Kellarissa kysytyimpiä tuotteita ovat design-lasiesineet ja kodin sisustustuotteet.

Ecotekola 

Ecotekola on kierrätysmyymälä, joka toimii osana Someron kaupungin kuntouttavaa työtoimintaa. Myymälässä kaikki myytävä kierrätystavara on saatu lahjoituksena. Hinnat ovat sen vuoksi hyvin edullisia. 

− Myymälämme on valoisa ja siisti, tuotteet aseteltu kauniisti ja uskoisin, että asiakkaat saavat sieltä myös vinkkejä kierrätystuotteiden jatkojalostukseen. Yhtenä erikoisuutena on usein vaihtuvat upeat kattaukset myynnissä olevissa ruokapöydissä. Niistä tulee valtavan paljon positiivista palautetta. Kauniisti asetellut astiat näyttävät pöydissä paljon kauniimmilta kuin hyllyssä, kertoo Riina Lehtinen Ecotekolasta.

 Ecotekolan ostetuimpia tuotteita ovat astiat, huonekalut ja vaatteet. Talvisin kysellään paljon talvilajeihin liittyviä välineitä, esim. luistimia ja suksia/monoja. Kysyttyjä tuotteita ovat myös vanhat räsymatot.

Kirppis-Kellari 

Kirppis-Kellari  on valoisa, avara ja suuri, Se on myös Forssan vanhin kirpputori, jossa kauppa käy Heidi Airaksisen mukaan hyvin. 

− Olemme toimineet jo 13 vuotta.  Näin joulun alla myymme runsaasti joulukoristeita ja joululahjaksi sopivia artikkeleita. Kotimainen design, lasitavara ja myös kaikenlainen sisustustavara kiinnostaa ostajia. Lasten vaatteet ja tarvikkeet ovat kestohitti meidän kirpputorilla.

Vorssan Likka

Vorssan Likka on sekoitus kirpputoria, Second handia, vintagea sekä seudullisten tekijöiden uusia tuotteita. Vorssan Likassa on mahdollista päästä myös ekokosmetologille tai energiahoitoon. 

− Vorssan Likka ei siis ole vain perinteinen kirppis ja toiveena on, että esille saataisiin vielä lisää vorssalaisuutta ja paikallista osaamista, kertoo Laura Mäntyvaara Vorssan Likasta.

Vorssan Likasta ostetaan paljon vintagea ja retroa sekä mm. LP-levyjä ja elokuvia. 

− Tähän aikaan vuodesta kysellään villasukkia, ostetaan kirjoja, lasitavaraa sekä talvivaatteita.

Hope-kirppari 

Hope-kirppari on  lämminhenkinen hyväntekeväisyyskirpputori paikallisten lasten- ja nuorten hyväksi, kertovat  Anna-Maija ja Jenna Hopelta. 

− Kaikki myytävät tuotteet saamme lahjoituksena ja niiden lajittelussa meitä auttamassa on meidän kallisarvoiset vapaaehtoiset. Kahden palkatun työntekijän lisäksi meillä täällä työskentelee yksi tripla-hankkeella, sekä useampi kuntouttavassa työtoiminnassa. 

Myymälässä tuotteet pyritään pitämään hyvässä ja selkeässä järjestyksessä. 

− Vaatteet ovat varmasti myyvin artikkelimme, sekä kausituotteet. Kotimaisille merkkituotteille, kuten Iittala, Arabia,Marimekko, riittää aina kysyntää.

Sattumankauppa Forssa

Mervi Latvala on ollut yrittäjä vuodesta 2009. Ensin hän teki entisöintitöitä, mutta nykyisin hänellä  on Hämeentiellä pikkukirppis @sattumankauppaforssa,  joka täyttää viisi vuotta keväällä. 

− Kirppikseni on kuin pieni seikkailu kaiken pelastetun maailmaan. Huonekaluja on puolet, koska ne ovat lähellä sydäntäni ja niitä minulta kysytään. Kaikki persoonallinen sisustustavara kiinnostaa asiakkaita. Yleensä niissä on vähän ruostetta ja rosoa matkan varrelta, Mervi Latvala kertoo.

Tex vex 

Tex vex -kierrätystekstiilimyymälässä on myynnissä vaatteita, kodintekstiilejä ja kankaita edulliseen 1–5 € kilohintaan. Valikoimasta löytyy myös monipuoliset käsityötarvikkeet, kuten vetoketjut, napit, nauhat, langat ja matonkuteet. 

− Erikoisuutemme ovat retro- ja vintage-tekstiilit, joita kannattaa tulla ihastelemaan kauempaakin, kertovat ohjaajat Mira Kalliola ja Merja Thomsson.

Vaatteet ovat kysytyimpiä ja niitä löytyy useilta eri vuosikymmeniltä. Vaatteita on naisille, miehille ja lapsille sekä arkeen että juhlaan. 

− Sesongit näkyvät vahvasti. Esimerkiksi syksyisin myymme paljon lankoja sekä muita käsityötarvikkeita. Joulun alla myymälämme on täynnä vanhoja ja uudempia joulutekstiilejä. 

Tex vex ottaa vastaan käytettyä, puhdasta ja hajutonta tekstiiliä. Pienet tahrat eivät haittaa ja myös rikkinäinen materiaali kelpaa. 

− Lajittelemme meille tulleet tekstiilit etusijaperiaatteen mukaisesti. Käyttökelpoiset tekstiilit myymme sellaisenaan omassa myymälässämme tai toimitamme eteenpäin yhteistyökumppaneillemme. Loput tekstiilit lajitellaan materiaalin mukaan ja toimitetaan Lounais-Suomen Jätehuollolle uusien kuitujen raaka-aineeksi.

Aiheeseen liittyviä juttuja