Kesäkuun toisena lauantaina kylät kutsuvat!

Avoimet Kylät -päivä toivottaa kesäkuun toisena lauantaina tervetulleeksi kylien järjestämiin tapahtumiin ympäri Hämettä ja Suomea. Käytännössä kyläyhdistykset ja vastaavat järjestävät silloin omannäköistään toimintaa, johon toivotaan kävijöitä erityisesti myös oman kylän ulkopuolelta. Avoimet kylät -kartan avulla voi valita mieleisen kylätapahtuman tai lähteä suunnittelemaan vaikka useamman kylän kierrosta kesäisiin maalaismaisemiin.

Kesäkuun toisena lauantaina kylät kutsuvat! | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

– Avoimet Kylät -päivä on hieno mahdollisuus esitellä oman kylän toimintaa ja samalla nostaa esille sitä niin asumispaikkana kuin lähimatkailun mielellä. Ennen koronaa Avoimet kylät -päivässä oli meiltä Kanta-Hämeessä mukana noin 40 kylää omilla tapahtumillaan, kertoo Hämeen Kylät ry:n kyläasiamies Elina Leppänen.

Tänä vuonna luvassa on ainakin kyläkahviloita, kirpputoreja ja markkinoita, lavatansseja, pelimannipäivää, yhdessä liikkumista, kyläläisenä olemista ja kaikkea mitä kylien toimijat keksivät järjestää.

Avoimet Kylät -päivän kartta julkaistaan toukokuun lopussa www.avoimetkylat.fi-sivustolta. Kartan avulla pääsee tutustumaan kaikkiin Avoimet kylät -päivän tapahtumiin. Kylät voivat ilmoittaa tapahtumiaan 28.5. asti avoimetkylat.fi -sivustolta löytyvällä lomakkeella.

Avoimet Kylät – päivänä kylätapahtumia ovat järjestämässä Kanta-Hämeessä esimerkiksi seuraavat kylät: Letku, Liesjärvi, Susikas, Teuro (Tammela), Alvettula, Hauhontausta, Kaloinen, Nummenkylä, Pirttikoski (Hämeenlinna), Sattula, Tyrvännöniemi (Hattula), Vähikkälä (Janakkala), Mommila-Haminankylä (Hausjärvi), Pilpala, Vojakkala (Loppi). Hämeen Kylät odottaa päivään ilmoittautuvan vielä useita kylätapahtumia Kanta-Hämeessä.

Avoimet Kylät -päivän toteuttavat paikalliset kyläyhdistykset ja yhteistyössä maakunnallisten kyläyhdistysten ja Suomen Kylät ry:n kanssa.

Aiheeseen liittyviä juttuja