Panssarimuseo on muutakin kuin kokoelma vanhoja tankkeja

Kohtalokasta historiaa ja nykyaikaa Kansainvälinen tilanne puhuttaa ihmisiä runsaasti, mikä näkyy myös Panssarimuseolla. Maaliskuun alussa…

Panssarimuseo on muutakin kuin kokoelma vanhoja tankkeja | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Kohtalokasta historiaa ja nykyaikaa

Kansainvälinen tilanne puhuttaa ihmisiä runsaasti, mikä näkyy myös Panssarimuseolla. Maaliskuun alussa avattiin ”Taisteleva Ukraina – Venäjän virhearvio” -erikoisnäyttely, joka valaisee osaltaan nykytilanteen taustoja ja lisäksi yleisön nähtäville on tuotu autenttista esineistöä Ukrainan taistelukentiltä. Muita teemoja 1.5. alkaen ovat suomalaiset sinkoaseet sekä Japanissa suosikiksi noussut erikoisuus BT-42- rynnäkkötykki. 

Jokaiselle jotakin

Panssarimuseo eroaa muista museoistamonipuolisella tapahtumatarjonnallaan. Kesäkausi käynnistyy perinteisesti vapunpäivänä, kun Kevätsawutuksessa käännetään kampiakselit kesäaikaan Hämeen Mobilistien kanssa, luvassa on upeita ajoneuvoklassikoita ja moottorien pörinää. Mobilistien tämän vuoden teemana ovat paloautot. Kahdesti kesässä lauletaan korsulauluja ja heinäkuussa on Perhepäivä suloisten eläinten, musiikin ja mukavan tunnelman parissa, tela-ajelua unohtamatta. Harrastepäivänä, elokuussa ihastellaan pienoismalleja, tutustutaan lautapeleihin ja muihinkin harrastuksiin ja -harrastajiin.

Kuninkaallinen jättiläinen

Vilkkaan kesän vetonaula on kuitenkin kuninkaallinen jättiläinen Englannista. Pääsiäisen jälkeen14.4. Panssarimuseoon saapuu ”Königstiger” Tiger II V2, joka on ainoa laatuaan. Vaunu saadaan lainaan The Tank Museum Bovingtonista ja se on nähtävillä syyskuun loppuun asti. Tiger oli aikansa suurimpia ja tehokkaimpia vaunuja, mutta niitä ehdittiin valmistamaan käyttöön kaikkiaan vain alle 500 kappaletta. Vaunu painaa huimat 70 tonnia ja se on kooltaankin nykyisiä Leopard-vaunujakin suurempi. 

Panssarimuseo, Hattulantie 334, Parola, p. 040 5681 186, www.panssarimuseo.fi

Kuva: Perhepäivän yleisönäytös

Aiheeseen liittyviä juttuja