Älä valita, jos et äänestä

Äänestämättä jättäminen on silkkaa laiskuutta ja ajattelemattomuutta. Moni vetoaa siihen, että ei kumminkaan mikään muutu. No itsekseenkö ne asiat sitten muuttuisivat?

Älä valita, jos et äänestä | Vaalit | Kotiseutulainen

Silkkaa laiskuutta on sekin, jos ei viitsi sen vertaa ottaa asioista selvää, että löytäisi äänestettävien joukosta oman ehdokkaansa. Tietoa on saatavissa ja ehdokkaat ovat niin paljon toreilla ja turuilla, että heiltä voi käydä ihan kasvokkain tiedustelemassa kantaa eri asioihin. Jokainen ihminen tietää mikä tai mitkä asiat ovat itselle tärkeitä ja sen mukaan voi etsiä ihmistä, jolla on samanlaiset tärkeät asiat ja arvot.

Pitkä ennakkoäänestysaika ja monet ennakkoäänestyspaikat antavat kyllä ajallisestikin ihmiselle mahdollisuuden äänestää – niin kiire ei kenelläkään ole. 

Olen vahvasti sitä mieltä, että jos ei äänestä, ei sitten tarvitse myöskään valittaa millä mallilla asiat ovat seuraavan neljän vuoden aikana. Jos ei käytä vaikuttamismahdollisuuttaan, niin sitten ei tarvitse myöskään arvostella tai ruikuttaa. 

Minusta äänestämättä jättäminen ei ole kannanotto, vaikka siihen vedotaankin. Minusta se on vain osoitus ihmisen välinpitämättömyydestä ja ajattelemattomuudesta. Kun kukaan Suomessa asuva ei voi kuitenkaan vedota siihen, että ei ne asiat minuun vaikuta. Kyllä ne vaan vaikuttaa, on sitten kysymys opiskelijasta, työntekijästä tai eläkeläisestä. 

Aarne Sallinen, äänestäjä

Aiheeseen liittyviä juttuja