Hyvät teot luovat hyviä tekoja

Tekee sitten hyvää lukea lehdestä hyviä tekoja. Se luo uskoa ihmisen hyvyyteen ja parempaan tulevaisuuteen….

Hyvät teot luovat hyviä tekoja | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Tekee sitten hyvää lukea lehdestä hyviä tekoja. Se luo uskoa ihmisen hyvyyteen ja parempaan tulevaisuuteen. Forssan Seudun Nuorkauppakamarin järjestämän Forssan seudun vuoden teko –kilpailun finalistien esittely ja tietenkin voittajan esittely, löytyvät tästä lehdestä. Jokainen finalisti on myös voittaja – niin hienoja tekoja he kaikki tekevät. Itseään, aikaansa ja voimavarojaan säästämättä. He ovat osoitus siitä, mitä ihminen voi tehdä, jos on tahtoa. Ja mitä useampi tahtoihminen, sitä enemmän hyvää saadaan aikaiseksi. 

Kukaan meistä ei ole avun tarvitsemisen ulkopuolella. Elämä heittelee joskus raskaammin, joskus kevyemmin ja yhtäkkiä voimme muuttua auttajasta autettavaksi. Silloin on arvokas ja lohduttava tieto, että on ihmisiä ja tahoja, jotka auttavat.

Uskon, että autettava saa paljon, mutta auttaja saa vähintään saman. Kun autat toista ihmistä, saat sellaisen hyvänolon buustauksen, että sillä jaksaa pitkän matkaa eteenpäin. Tämä on myös asia, jonka voi opettaa sukupolvelta toiselle – on paljon keinoja ja tapoja, joilla voi auttaa toista ihmistä.

Hyvät teot luovat hyviä tekoja. Voi mennä mukaan hyväntekeväisyystyöhön tai voi keksiä ihan oman tavan tehdä hyvää. Kun mieli vain kääntyy sille asteelle, että minulla on paljon annettavaa. On se sitten aikaa tai taloudellista tukea – se on ihan yhtä arvokasta.

Forssan seutu voisi olla tunnettu myös siitä, että siellä pidetään huolta toinen toisesta!

Maire Soiluva

Päätoimittaja

Aiheeseen liittyviä juttuja