Parasta kesässä on kesä!

Nyt löytyy neljä neuvoa ja viisi vinkkiä miten kesäloma pitäisi aloittaa, viettää ja lopettaa. Mutta mitä jos vietettäisiin vain kesää ja kesälomaa.

Parasta kesässä on kesä! | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Uskon vakaasti ihmisen omaan valintaan ja tietoon siitä, mitä ovat parhaat keinot viettää nautinnollinen ja palauttava loma – kesä sinänsä palauttaa ainakin pitkästä ja ankeasta talvesta. Henkilökohtaisesti minulle riittäisi mukavan kesän ohjeiksi, että ei käynnistetä ruohonleikkuria eikä trimmeriä ennen puoltapäivää eikä ainakaan sunnuntaisin eikä metelöidä ikkunan alla puolen yön jälkeen tuhannen tuiterissa – ei ainakaan kyynelehtien menetettyä kesälemmittyä. 

Kesä on täynnä elämyksiä, kuten tästäkin paketista näet. Kesä on täynnä hienoa, ainutlaatuista Suomen luontoa.  Jos otetaan muut ihmiset huomioon, otetaan kaveri mukaan rientoihin – miten mukava kesä tästä tuleekaan – ja on jo tullutkin. Annetaan tilaa ja valinnan mahdollisuuksia toinen toisillemme kesänvietossa – toinen lepää laiturilla ja toinen pesee mattoja, kukin tyylillään. Pääasia, että on hyvä olo ja paljon voimia plakkarissa kesän jälkeen!

Maire Soiluva
Päätoimittaja

Aiheeseen liittyviä juttuja