Korteniemen perinnetilan joulurauha

Kortenimen perinnetilalla, Liesjärven kansallispuiston ikimetsän kainalossa, voi kokea vanhanajan tunnelmaa ja rauhaa. Kun ilta on joulukuisen pimeä, elävä tuli on kuin toivo. Toivo valosta, rauhasta, ja luonnollisuudesta. Tilalla ei ole sähköjä, joten vietämme iltaa elävien tulien: lyhtyjen, nuotion ja kynttilöiden tunnelmallisessa valossa.

Korteniemen perinnetilan joulurauha | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Perinteisen joulurauhatapahtumaohjelma muodostuu Tammelan seurakunnan toimittamasta pienestä hartaudesta ja yhteisestä joululaulujen laulamisesta ulkona, nuotion loisteessa. Tämän jälkeen on aikaa vapaalle yhdessäololle ja rauhan kokemiselle hämärässä tuvassa, pimeän luonnon keskellä.

Kuusen kynttilöiden sytyttäminen, samoin kuin koko aito tupa itsessään on aina yhtä kaunis ja juhlava.

Tänä vuonna perinteeksi muodostunutta joulurauhaa vietetään torstaina 16.12. kello 18. Nyt vieraamme saavat tuvassa nautittavan joulukahvin sijaan joulupussin kotiin viemisiksi.

– Korteniemen joulurauha valmisteluineen on yksi vuoden mieleenpainuvimmista tapahtumista, kertoo tilan emäntä Outileena Uotila

Joulurauhaan ei tarvitse ottaa mukaan rahaa, vain lämpimästi vaatteita päälle ja kynttilälyhty, että näkee kävellä parinsadanmetrin matkan, metsän läpi, parkkipaikalta tilan rauhaan. Tule juuri sellaisena kuin olet ja anna rauhan tulla.

Tervetuloa! Tapahtumaan on vapaa pääsy, eikä siellä myydä mitään! Osoite: Korteniemen perinnetila, Korteniementie 270, 31350 Liesjärvi (Tammela)

Aiheeseen liittyviä juttuja