Liikuttavan kiva Holjalandia lapsille Forssassa

Ensimmäinen Holjalandia pidettiin tämän vuoden toukokuussa, seuraava on tulossa sunnuntaina 16.6.2024 klo 10-14 Jokioisten Leipä-Areenalle (Turuntie 38) Forssaan. Holjalandia on leikki- ja liikuntatapahtuma 0-12 -vuotiaille lapsille ja lippujen hinta on 5 € / lapsi ja aikuiset pääsevät ilmaiseksi. Tapahtumassa voi maksaa käteisellä tai kortilla. Holjalandian järjestää Salibandyseura Forssan Suupparit (Fosu).

Liikuttavan kiva Holjalandia lapsille Forssassa | Lapset | Kotiseutulainen

– Idea tapahtumalle syntyi kolme vuotta sitten, kun Jaakko Haltia näki idean vastaavasta tapahtumasta. Olen Jaakon kanssa tehnyt erilaisia projekteja muun muassa kiusaamista vastaan ja tämän idean kohdalla ajateltiin, että tätä tarvitaan Loimaalle ja Forssaan. Loimaalla tapahtuma saatiin aikaisemmin toimintaan nyt se on Forssassa, Jukka Rantanen, Fosun puheenjohtaja ja manageri muistelee.

Holjalandiassa on kaksi pomppulinnaa, Air track -mattoja kuperkeikkoja tekemiseen ja hyppimiseen, erilaisia säbäpisteitä, pannafutista, friban heittoa, rallirata ja kokeiltavana on paljon erilaisia liikuntavälineitä sekä piirtämistä. Holjalandiassa lapset ovat vanhempien vastuulla.

Holjalandiassa on kahvio, imetyshuone ja tila vaipan vaihtoon. Kahviosta voi ostaa Jokioisten Leivän tuotteita, hodareita, pop cornia ja hattaraa sekä kylmiä ja lämpöisiä juomia.

Ensimmäisessä Holjalandia tapahtumassa, joka pidettiin toukokuun alussa oli 900 kävijää, joista 409 oli lapsia. Tapahtumaa toteutetaan talkoovoimin ja jokaisessa toimintapisteissä on valvoja ja liikuntalajeihin opastusta.

 – Ensimmäinen tapahtuma osoitti, että tällaiselle tapahtumalle on täällä tilaus ja tarve. Kävijämäärä ja hyvä palaute yllätti meidät, Jukka Rantanen toteaa.

Ohjeena Holjalandiaan saapuville auton voi jättää Metallitöiden hallin reunustalle, Turuntien varteen, Talsoilan koulun parkkialueelle, mutta ei hallin pääoven edustalle.

Holjalandia on toistuva tapahtuma, joka järjestetään noin kerran kuussa. Tapahtuma on Leader LounaPlussan rahoittama ja Euroopan unionin osarahoittama. Tapahtumaa on mahdollistamassa OP Lounaismaa, Forssan energia, Forssan verkkopalvelut, Isover Saint-Gobain, Jokioisten leipä ja Forssan Rotaryklubi.

Teksti Minna Al-Taeshi, kuva: Fosu.

Aiheeseen liittyviä juttuja