Seesteistä ja kivutonta oloa kalevalaisesta jäsenkorjauksesta

Toistuvat päänsäryt ja migreenit, selittämättömät kiputilat kehossa, kehon jäykkyys ja liikeratojen rajoitteet tai kehon virheasennot. Kuulostaako tutulta? Aina ei ole pakko turvautua pelkkien kipulääkkeiden voimaan vaan kannattaa lähteä selvittämään oireiden aiheuttajan juurisyytä vaikkapa kalevalaisen jäsenkorjaajan pakeille.

Seesteistä ja kivutonta oloa kalevalaisesta jäsenkorjauksesta | Terveys | Kotiseutulainen

Tarvasjoella Herrasmanni-miljöössä, yli 100-vuotiaiden vaahteroiden katveessa sijaitseva tunnelmallinen Hoitola Seeste tarjoaa kalevalaista jäsenkorjausta. Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä parannetaan toimintakykyä. Hoito vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kehon ja mielen hyvinvointiin.

Kalevalaiset jäsenkorjaajat Esa Mustamäki ja Seija Talvensaari ovat iloisesti hymyillen ovella vastaanottamassa asiakkaitaan. Pariskunta kouluttautui alalle oman kokemuksen kautta.

– Liikenneonnettomuus ja siitä seuranneista vammoista johtuneet kiputilat johtivat ensin Esan ja sitten minut hakeutumaan Kalevalaisen jäsenkorjaajan hoitoon. Saimme hoidoista avun ja se toimi sysäyksenä työntämään meidät kouluttautumaan alalle, Seija kertoo.

Kalevalaisen jäsenkorjaus ja Kalevalaisen jäsenkorjaajan ammattinimike ovat EU-nimisuojattuja, joita Kansanlääkintäseura ry valvoo, päivittää ja dokumentoi.

– Kolmivuotisen koulutuksen lisäksi meillä on säännöllisesti lisäkoulutuksia, joita Kansanlääkintäseura järjestää ympäri Suomen. Nykyään koulutamme Herrasmannilla myös uusia kalevalaisia jäsenkorjaajia yhdessä Mestari Markku Jauhiaisen kanssa.

Hoito on tieteellisesti tutkittua ja siinä hyödynnetään kehon omia liikeratoja. Kivuttomuutensa johdosta Kalevalainen jäsenkorjaus soveltuu kaikenikäisten hoitomuodoksi. Seija ja Esa kertovat, että heidän asiakkaidensa ikähaarukka on tähän asti ollut kaikkea neljän kuukauden ja 93 ikävuoden välillä.

Hoitoon voi tulla myös kivuttomana

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa jokainen hoitokerta toteutetaan yksilöllisten tarpeiden pohjalta ja siinä käsitellään koko keho aina jalkapohjista päälakeen saakka. Hoitomuoto perustuu kehon puolierojen korjaamiseen ja sitä kautta kehon tasapainottamiseen.

– Emme niksauta, emmekä naksauta, Kalevalainen jäsenkorjaus on hoito, jossa peukalolla hoitaen etsitään jumikohtia ja yhteistyössä asiakkaiden luontaisten liikeratojen kanssa avataan lihaskalvokireyksiä sekä vapautetaan hermopinteitä, Esa ja Seija kertovat.

He muistuttavat, että usein oireet ja kivut voivat olla kaukana varsinaisesta aiheuttajasta. Selkävaivoihin apu löytyykin usein jalkojen käsittelystä ja olkapään tai niskan kivun aiheuttaja löytyykin käsivarresta. Pariskunta vinkkaa, että Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen kannattaa tulla, vaikka varsinaisia kiputiloja ei olisikaan.Kalevalainen jäsenkorjaus on ennaltaehkäisevänä hoitona mitä parhain hoitomuoto.

–Pitkittyessään jumeista voi tulla vaivoja, jotka vaativat parantuakseen useammankin käsittelyn. Suurin osa tuki- ja liikuntaelinvaivoista johtuu hoitamattomuudesta, Esa sanoo.

– Ihmiskehoa tulee hoitaa kokonaisuutena, kaikki vaikuttaa kaikkeen. Pitkäaikainen särky ja kipu vaikuttaa myös mieleen, joten kiputiloja kannattaa hoitaa ajoissa.

Osaajat löydät: www.kansanlaakintaseura.fi/osaajat

Teksti ja kuvat: Sarita Silvennoinen

Aiheeseen liittyviä juttuja