Äänestä Forssan seudun Positiivisin!

Forssan seudun vuoden positiivisimman henkilön etsintä on ohi ja raati on valinnut neljä finalistia. Heistä Forssan seudun asukkaat pääsevät äänestämään lopullisen voittajan. Äänestys on avoinna Forssan Seudun Nuorkauppakamarin kotisivuilla 8. –21. marraskuuta välisenä aikana. 

Äänestä Forssan seudun Positiivisin! | Ihmiset | Kotiseutulainen

Kilpailun raadissa ovat vaikuttaneet Hanna Segarra Forssan Seudun Nuorkauppakamarista, Ville Kujansuu Kotiseutulainen-lehdestä,  Jaana Rautanen Forssan Seudun Yrittäjänaisista, Esa Löytömäki Forssan seurakunnasta sekä Tarja Lahti Lounaismaan Osuuspankista. 

– Kilpailun voittaja julkaistaan ja palkitaan Forssan seudun yrittäjänaisten järjestämässä joulunavauksessa 28. marraskuuta. Voittajan suostumuksella voimme ilmoittaa hänet mukaan myös valtakunnalliseen Vuoden 2022 Positiivisin Suomalainen -kilpailuun, projektipäällikkö Sanna Järvi kertoo. 

Vuonna 2020 Vuoden Positiivisimman -tittelin sai forssalainen urheiluvaikuttaja Jyrki Tulander. Muita voittajia edellisiltä vuosilta ovat olleet muun muassa Satu Järvinen, Olli Salo, Sirpa Ryyppö, Vesa Raatikainen, Pauliina Jolanki, Susanna Drockila, Jere Marttila, Heikki Lähdekorpi ja Kirsi Hipp.

Äänestämään pääset osoitteesta forssajc.fi/positiivisin ja www.facebook.com/ForssanSeudunVuodenPositiivisin

Kirsi Lindholm, kulttuurialan moniottelija

Raadin perustelut: Kirsi on kulttuurin moniottelija, joka on pitkäjänteisesti vuosien ajan tehnyt töitä seutumme kulttuurielämyksien eteen. Erityisesti raati nosti esiin Kirsin laajan ohjelmatarjonnan Loru-Lotasta ja bändikeikoista Forssa TV:n ja teatterin ohjaustyöhön ja opettamiseen. 

Äänestä Forssan seudun Positiivisin! | Ihmiset | Kotiseutulainen
Kirsi Lindholm on kulttuurialan moniottelija

− Olen elämään uteliaasti suhtautuva ja itseäni jatkuvasti kehittämään pyrkivä taiteilija. Toimin kulttuurialalla laajalti. Olen ForssaTV:n toimittaja, opetan teatteritaidetta, ohjaan teattereissa, näyttelen, laulan, juonnan ja teen erilaisia koulutuksia, kertoo tammelalainen Kirsi Lindholm.

Kirsille Forssan seutu on yhtä kuin koti.

− Olen syntyisin Forssasta. Välissä asuin muuallakin, mutta tänne veri vetää takaisin ja täällä ihmisen on hyvä olla.  

Kirsi  ei halua möksöttää, koska kaikilla on mukavampi olla, kun on positiivinen pohjavire.

− Vie ihan hirveästi energiaa, jos on koko ajan pahalla tuulella ja negatiivinen. 

Kirsille positiivisia asioita ovat muun muassa erilaiset esiintymiskeikat sekä nyt meneillään oleva ohjaustyö Forssan teatterissa.

− On mukava antaa takaisinpäin jotain siitä, mitä on itse niin valtavasti teatterilta saanut. Wahren-opistolla nautin, kun näen lasten ja nuorten kehittymisen ja sen riemun, kun pääsee esiintymään ja voittamaan itsensä. 

Vuoden positiivisin –ehdokkuutta Kirsi kommentoi ”kirsimäisesti”.

− Olen ihan sikaotettu. On hirmu iso kunnia, että on päässyt ehdolle. 

Karoliina Laaksonen, vaunujengin ”äiti”

Raadin perustelut: Karoliina on inspiroiva ja innostava persoona. Korona-aikana Karoliinan ideoimana ja johdolla Forssassa nähtiin liikkeellä usein vaunujengi, jossa äidit lapsineen kokoontuivat lenkkeilemään ja ystävystymään. Karoliina innostaa terveellisempien ja liikunnallisten elämän tapojen pariin.

Äänestä Forssan seudun Positiivisin! | Ihmiset | Kotiseutulainen
Karoliina Laaksonen, vaunujengin ”äiti”

− Olen  personal trainer ja hyvinvointivalmentaja sekä kahden pienen lapsen äiti ja autan asiakkaitani voimaan paremmin ja löytämään energiaa ja liikunan iloa arkeen. Äitiysliikuntapalveluilla haluan auttaa äitejä voimaan hyvin. Olen vaunujengin perustaja ja vetäjä. Vaunujengissä äidit ja lapset kokoontuvat yhdessä liikkumaan, ulkoilemaan ja tutustumaan, kertoo Karoliina Laaksonen.

Karoliina on sitä mieltä, että Forssan seutu on maailman paras paikka asua. 

− Täällä on kaikkea, mitä ihminen tarvitsee. On palvelut, luonto ja turvallisuus.Asun Tammelassa. Olen koko ikäni asunut tällä seudulla.

Karoliinan mielestä ei ole päivää, jossa ei olisi jotain hyvää.

− Positiivisuus on voimavara. Sillä pääsee pitkälle ja positiivinen asenne auttaa monissa asioissa ja tilanteissa eteenpäin. Se antaa energiaa ja innostaa jatkamaan ja jaksamaan.

Karoliina on palannut hoitovapaalta asiakkaiden pariin ja nauttinut siitä.

− Oma perhe ja lapset ovat tärkeitä, mutta kyllä nautin asiakkaiden parissa heidän onnistumisistaan.

Karoliinalle ehdokkuus Vuoden positiivisin –kisassa on tosi hieno juttu.

– Olen otettu, iloinen ja kiitollinen.

Cilla Roito, iloinen asiakaspalvelija

Raadin perustelut: Cilla on hymyileväinen nuori yrittäjä, joka hehkuu positiivista energiaa ympärilleen. Kahvilan emännällä on aina aikaa vaihtaa kuulumisia asiakkaiden kanssa. Hän ottaa aina asiakkaat ilolla vastaan niin Kulkurissa kuin Kaunottaressakin. Tori ja sen kahvilat ovat kuin Forssalaisten toinen olohuone, jonne on helppo kokoontua. 

Äänestä Forssan seudun Positiivisin! | Ihmiset | Kotiseutulainen
Cilla Roito, iloinen asiakaspalvelija

– Olen yrittäjä. Minulla on kesäisin torilla kesäkahvila Kulkuri ja ympäri vuoden kahvila Kaunotar. Alku oli pienimuotoista kahvilan pitoa torilla. Mutta oli niin kurjaa jättää kesän lopulla ne tutuksi tulleet ihmiset ja siksi perustin sitten toisen kahvilan. Minulla on kaksi lasta ja heidän kanssaan sujuu vapaa-aika joutuisasti ja ystäviäkin on mukava välillä tavata, Cilla Roito kertoo.

Cilla on syntyisin Forssasta. 

− Täällä on koti. Täällä on turvaverkosto. Täällä on kaikki tärkeä. Miksi ihmeessä edes miettisin muita vaihtoehtoja?

Cilla uskoo ja tietää, että miten ihmisiä kohtelet, siten hekin sinua kohtelevat.

− Positiivinen asenne on tosi iso voimavara.  Se tulee ihmisen sisältä, ei sitä tarvitse mitenkään esittää. Kyllä ihmiset sen huomaisivat, jos et ole oma itsesi.

Cilla saa energiaa myös omien lasten kasvun ja kehittymisen seuraamisesta.

−  On sellainen jatkuva ilon aihe, kun näkee miten asioita vähitellen opitaan ja tullaan omatoimisemmaksi. Samoin kuin tutut kasvot kahvilassa, vakiasiakkaat ja aina välillä mahdollisuus tutustua uuteenkin asiakkaaseen.

− Kyllä minä olin ällistynyt tästä ehdokkuudesta. Että joku oli sinne ehdottanut, on se hienoa.

Asenne ry, yhdistää auttajan ja apua tarvitsevan

Raadin perustelut: Asenne ry tekee työtä laaja-alaisesti seutukunnan nuorten, syrjäytyneiden ja avuntarvitsijoiden hyväksi. Asenne ry on auttanut monia henkilöitä ja perheitä erilaisissa haasteissa, sekä toiminut välittäjänä lahjoittajien ja avuntarvitsijoiden välillä.  Raati toivoo, että yhdistyksen toiminta vahvistaa nuorten palveluita ja hyvinvointia yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Äänestä Forssan seudun Positiivisin! | Ihmiset | Kotiseutulainen

− Asenne ry on forssalaislähtöinen, vuonna 2019 perustettu rekisteröity yhdistys, joka ei tavoittele voittoa. Yhdistyksemme vapaaehtoistyön tarkoitus on tasa-arvoistaa lähialueiden ihmisten elämää monellakin eri tavalla, antaa auttamisenhalulle näkyvyyttä sekä kiitosta ja työskennellä nuorisotyön, perhetyön, kriminaalihuollon ja lastensuojelun pienenä apulaisena. Toimimme niiden ihmisten äänitorvena, joiden ääni jää muuten vähemmälle huomiolle, kertoo Paula Vigilant.

−Yhdistykseen kuulumme minä ja aviomieheni Harri Vigilant, yhdistyksemme puheenjohtaja. Hallituksen kolmas jäsen on myös perheemme jäsen. Vapaaehtoisia ympärillämme löytyy nykyään hienosti!

−Forssa on yhdistyksemme toimitilan eli Vanhan Bensiksen sijaintikunta ja koko toimintamme aloituspaikka.

– Forssalaisten auttamishalu on vähintäänkin yhtä vahvaa kuin omamme. Heidän avullaan , tuellaan ja toiminnallaan Asenteesta on tullut Asenteen kokoinen sekä muotoinen.

Positiivisuus on Paulasta kykyä nähdä mahdollisuudet ja mielentila, jossa onnistuminen on todennäköisempää. 

− Positiivista on ollut nuorten tavoittaminen toimintamme pariin, yhteistyökumppaneiden löytyminen  sekä toimitilamme remontointi eläväksi kohtaamispaikaksi.

− Koko ehdokkuus vetää kaikella tapaa sanattomaksi, ihan vaan siksikin että ihmiset ovat aidosti ja oikeasti ajatelleet toimintamme vaikuttavuutta ja se kuulostaa muiden kuvailemana juuri siltä mitä sen toivoimmekin olevan.

Aiheeseen liittyviä juttuja